2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Az életmentő - Semmelweis Ignác igaz története

Következik:

Vezércikk 05:00

Külföld

A székely zászló engedélyezése a fizetség?

A székely zászló engedélyezésével fizeti meg a bukaresti kormány az RMDSZ kormányra hívásának árát. Erről cikkeznek romániai lapok, miután a kormányzó Szociáldemokrata Párt a székely zászlót engedélyező törvénytervezetet nyújtott be.

Eszerint a települések és megyék zászlóit kormányhatározattal fogadják el a helyi önkormányzat javaslata alapján. Így Hargita és Kovászna megyei községházakra, hivatalokra törvényesen kitűzhetővé válna a székely zászló. A tervezetet 42 román kormánypárti képviselő terjesztette be a parlamentben. Kelemen Hunor azt mondta, a tervezetnek nincs köze a RMDSZ kormányzati szerepvállalásához.

„Én ilyen feltételezésekkel nem foglalkozom. Ha azt gondolja valaki, hogy a politika arról szól, hogy a Szociáldemokrata Párt az RMDSZ-t kifizeti valamivel, akkor a politika lényegét nem érti. Mi azért mentünk kormányba, azért vállaltuk az érdekképviseletet, hogy problémákat oldjunk meg, nem azért, hogy kifizessenek bennünket” – fogalmazott Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Orbán Viktor pénteken Berlinben adott interjút a Kossuth Rádiónak. Ebben többek között Manfred Weberről néppárti vezetőről mondott meghatározásokat. Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei – Ferencz Orsolya miniszteri biztos, Kacsoh Dániel a Mandiner főszerkesztő-helyettese és Rákay Philip kreatív producer – kiderül a ma esti adásból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!