2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Célpont 17:45

Külföld

A Nestlét is elérte a lóhúsbotrány

Két termékét is visszahívta a Nestlé a lóhúsbotrány miatt, Franciaországban pedig részlegesen visszakapta működési engedélyét az ügyben érintett egyik húsgyár.

A világ legnagyobb élelmiszer-ipari vállalatát is elérte a lóhúsbotrány. A Nestlé Olaszországban, Franciaországban és Spanyolországban is termékvisszahívásra kényszerült, a dns-tesztek ugyanis bebizonyították, hogy marhahúsos tésztáik lóhúst is tartalmaznak. A vállalat egy német céget hibáztat, ezért az innen származó termékek kiszállítását leállították, két terméket pedig visszahívtak. Ígéretük szerint a jövőben szigorúbban ellenőrzik majd termékeiket.

Feloldották a tilalmat

Közben feloldották a botrányban érintett egyik francia húsgyárra elrendelt termelési tilalmat. A vállalat folytathatja a darált húsfélék és a felvágottak készítését, de fagyasztott nyers húst nem raktározhat.

A korlátozást korábban azért rendelték el, mert a párizsi kormány szerint tudatosan kevertek lóhúst a marhahúshoz. A cég tagadja a vádakat. A kormány azzal indokolta a tilalom feloldását, hogy nem akarja a munkásokat büntetni. Eddig 300 embert küldtek kényszerszabadságra.

„Tájékoztatnunk kell a többi európai országot, meg kel nyugtatnunk vásárlóinkat, az iparág több tízezer állását kell biztosítanunk, különösen a Spangherónál dolgozókét. Azt akarjuk, hogy folytassák munkájukat, a nyomozás majd megállapítja a csalásban érintett cégvezetők esetleges felelősségét. Különbséget teszünk a vezetők felelőssége és az elkötelezett alkalmazottak között” – mondta Benoit Hamon francia fogyasztóvédelmi miniszter.

A cég Romániából rendelt húst, amely lóhúsként érkezett, a feldolgozás után azonban marhahúsként tüntették fel. Ezt szállították tovább egy svéd vállalatnak, ami a botrányt kirobbantotta Nagy-Britanniában.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megvan Szoboszlaiék új vezetőedzője

Megvan Szoboszlaiék új vezetőedzője

A jelenleg a Feyenoordot irányító holland Arne Slot váltja Jürgen Kloppot a Szoboszlai Dominiket foglalkoztató Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzői posztján.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!