2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Külföld

A magyar és az olasz álláspont nagyon hasonló

  • A magyar és az olasz álláspont nagyon hasonló

A Századvég Alapítvány vezető kutatója szerint Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter és Orbán Viktor magyar miniszterelnök többek között a földközi-tengeri határok lezárásáról tárgyal Milánóban.

Pócza István az M1 aktuális csatorna keddi műsorában azt mondta, migrációs kérdésben Olaszország a közép-európai gondolkodáshoz kapcsolódik, így a magyar és az olasz álláspont nagyon hasonló.

Elmondta: Matteo Salvini már többször beszélt arról, hogy irányadónak tartja a magyar politikát, nemcsak a migrációs kérdésekben, hanem a gazdasága miatt is követendő példának tartja az országot.

Zéró tolerancia

A két politikus hasonló, zéró tolerancián alapuló álláspontot képvisel a migráció kérdésében, így a céljuk az lehet, hogy ezt a tengelyt kiterjesszék, lehetővé téve, hogy egyre erősebb hangot üssenek meg az unióban – jegyezte meg a találkozóról a milánói Il Giorno című napilap.

Az egyeztetést kedd délután Milánóban tartják, utána sajtótájékoztatót is terveznek –közölte korábban Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Matteo Salvini múlt pénteken a Corriere della Sera napilapnak úgy nyilatkozott: az Európába tartó illegális bevándorlókat vissza kell tudni szállítani, Orbán Viktorral a megoldást tanulmányozzuk. „Orbánnal találkozom a szabályok megváltoztatása érdekében” – fogalmazott a migrációs politikára utalva.

Szijjártó Péter egy nappal korábban, csütörtökön az olasz külügyminiszterrel történt megbeszélései után Rómában úgy nyilatkozott: Magyarország minden állammal együttműködik, amely az uniós külső határvédelmét elsődleges kérdésnek tartja.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Koránt égettek Malmőben

Koránt égettek Malmőben

Egy férfi és egy nő pénteken elégette a muszlimok szent könyvének, a Koránnak egy példányát Svédország harmadik legnépesebb városában, Malmőben, a történtekről a sajtóban helyszíni videofelvételeket is közzétettek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!