2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 10:55

Külföld

A „legnagyobb" probléma az USA-ban, hogy egy filmben a latino színészek nem elég sötétbőrűek

USA

Hiába készítettek a spanyol ajkú fiataloknak egy olyan musicalt, amiben csak kisebbségi színészek szerepelnek, tehát nincs benne a fehér többséget képviselő szereplő, még ebbe is belekötöttek a radikális baloldaliak az Egyesült Államokban.

  • A „legnagyobb

Az volt a problémájuk a News York peremén című filmmel, hogy a latinó színészek nem elég sötét bőrűek, ráadásul nincsen köztük homoszexuális, biszexuális vagy transzgender szereplő. Az amerikai kultúrharc legújabb botrányával partnertelevíziónk, a Newsmax hírcsatorna foglalkozott.

A konzervatívok és liberálisok között nemcsak a politikában dúl a harc, háború folyik a kultúra területén is – közölte Chris Salcedo műsorában a Newsmax csatornán. A latino származású újságíró szerint a gyenge és rövidlátó republikánusok feladták a kultúrharcot, ami azért veszélyes, mert azzal az amerikai konzervatívok az egész háborút elveszíthetik. A kultúrharcot meg kell vívni és meg kell nyerni, máskülönben a liberálisok újabb és újabb dolgokat csoportokat kreálnak, akiknek az érdekeiért harcolni kell.

CHRIS SALCEDO, NEWSMAX: Itt egy példa, a tinilányoknak készült New York peremén című musical, csak tánc és ének az egész. A film szereplőgárdája 100 százalékban kisebbségi, a legtöbbjük latino. De John M. Chu filmrendezőre az internetes szociális médiában azzal támadtak rá a szánalmas és mindennel elégedetlen baloldaliak, hogy a filmben ábrázolt latinók nem eléggé sötétbőrűek. Ez a kritika természetesen rasszista, és ellentétes Martin Luther King színvak társadalomról vallott víziójával.

Lin Manuel Miranda zeneszerző elnézést kért az úgynevezett afro-latin-x színészek hiányáért. A latino-x kifejezés pedig a se nem férfi, se nem nő latinókra utal, akik valamilyen egyéb szexuális identitással rendelkeznek.

CHRIS SALCEDO, NEWSMAX: A latin-x egy újonnan kitalált kifejezés. Akik használják, azok politikailag korrekt hozzá nem értők, a legbárgyúbb és legsületlenebb emberek, akik ezen a földön élnek.

A műsorban elhangzott az is, hogy a közszolgálati rádióban az adófizetők pénzéből olyan kritikusokat fizetnek, akik például Tom Hankst, Ron Howardot Steven Spilberget is támadják.

Az érintettek bűne a következő: ők - csak - nem rasszisták, ahelyett, hogy antirasszisták lennének. Tom Hanksnek például azt rótta fel a kritikus, hogy a színész csak fehér férfiszerepeket vállat el, fehér férfi létére. A legújabb őrület során még az sem számít – tette hozzá a műsorvezető – hogy Amerika legliberálisabb rendezője és színészei az érintettek.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Megállapodás született az Egyesült Államok és Niger között az afrikai országban állomásozó amerikai katonák kivonásáról - közölte az ügyet ismerő forrás a Reuters hírügynökséggel pénteken, miután Kurt Campbell amerikai külügyminiszter-helyettes a nigeri vezetéssel tárgyalt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!