2021. 09. 24. Péntek Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Radar 06:00

Külföld

A „legnagyobb" probléma az USA-ban, hogy egy filmben a latino színészek nem elég sötétbőrűek

USA

Hiába készítettek a spanyol ajkú fiataloknak egy olyan musicalt, amiben csak kisebbségi színészek szerepelnek, tehát nincs benne a fehér többséget képviselő szereplő, még ebbe is belekötöttek a radikális baloldaliak az Egyesült Államokban.

Az volt a problémájuk a News York peremén című filmmel, hogy a latinó színészek nem elég sötét bőrűek, ráadásul nincsen köztük homoszexuális, biszexuális vagy transzgender szereplő. Az amerikai kultúrharc legújabb botrányával partnertelevíziónk, a Newsmax hírcsatorna foglalkozott.

A konzervatívok és liberálisok között nemcsak a politikában dúl a harc, háború folyik a kultúra területén is – közölte Chris Salcedo műsorában a Newsmax csatornán. A latino származású újságíró szerint a gyenge és rövidlátó republikánusok feladták a kultúrharcot, ami azért veszélyes, mert azzal az amerikai konzervatívok az egész háborút elveszíthetik. A kultúrharcot meg kell vívni és meg kell nyerni, máskülönben a liberálisok újabb és újabb dolgokat csoportokat kreálnak, akiknek az érdekeiért harcolni kell.

CHRIS SALCEDO, NEWSMAX: Itt egy példa, a tinilányoknak készült New York peremén című musical, csak tánc és ének az egész. A film szereplőgárdája 100 százalékban kisebbségi, a legtöbbjük latino. De John M. Chu filmrendezőre az internetes szociális médiában azzal támadtak rá a szánalmas és mindennel elégedetlen baloldaliak, hogy a filmben ábrázolt latinók nem eléggé sötétbőrűek. Ez a kritika természetesen rasszista, és ellentétes Martin Luther King színvak társadalomról vallott víziójával.

Lin Manuel Miranda zeneszerző elnézést kért az úgynevezett afro-latin-x színészek hiányáért. A latino-x kifejezés pedig a se nem férfi, se nem nő latinókra utal, akik valamilyen egyéb szexuális identitással rendelkeznek.

CHRIS SALCEDO, NEWSMAX: A latin-x egy újonnan kitalált kifejezés. Akik használják, azok politikailag korrekt hozzá nem értők, a legbárgyúbb és legsületlenebb emberek, akik ezen a földön élnek.

A műsorban elhangzott az is, hogy a közszolgálati rádióban az adófizetők pénzéből olyan kritikusokat fizetnek, akik például Tom Hankst, Ron Howardot Steven Spilberget is támadják.

Az érintettek bűne a következő: ők - csak - nem rasszisták, ahelyett, hogy antirasszisták lennének. Tom Hanksnek például azt rótta fel a kritikus, hogy a színész csak fehér férfiszerepeket vállat el, fehér férfi létére. A legújabb őrület során még az sem számít – tette hozzá a műsorvezető – hogy Amerika legliberálisabb rendezője és színészei az érintettek.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Egy év alatt nem történt előrelépés az uniós migrációs terv megvalósításában

Az Európai Bizottság alelnöke szerint nincs szükség stratégiára. 2021. szeptember 23.

Szijjártó: A Közel-Kelet és Közép-Európa biztonsága szorosan összefügg

A tárcavezető hangsúlyozta: folytatni kell a kapcsolatok normalizálását Izrael és az arab országok között. 2021. szeptember 23.

A gyermekvédelmi törvényt kritizálta a korábban letartóztatott amerikai riporter

A riporter most a magyar külügyminiszterrel készített interjút, amiben hevesen bírálta a gyermekvédelmi törvényt. 2021. szeptember 23.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!