2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:10

Külföld

A gabonaegyezményhez való visszatérésre szólította fel Oroszországot az ENSZ

Moszkva ugyanis nem hosszabbította meg az egy hete lejárt gabonamegállapodás hatályát.

  • A gabonaegyezményhez való visszatérésre szólította fel Oroszországot az ENSZ

Mindeközben az orosz elnök egy vasárnapi interjúban kijelentette: továbbra is azon dolgozik, hogy ellássa az afrikai országokat gabonával, élelmiszerrel, műtrágyával és egyéb árucikkekkel.

"Szeretném megnyugtatni önöket, hogy országunk kereskedelmi és ingyenes alapon is képes kiváltani az ukrán gabonát, főként, hogy idén újabb rekordtermésre számítunk" - jelezte Putyin egy, az afrikai média számára írt cikkben, amelyet a Kreml honlapján is nyilvánosságra hoztak vasárnap éjjel.

A helyzet megoldásának kulcsa ahogy legutóbb, úgy most is Erdogan elnök lehet. A török államfő be is jelentette, hogy rövidesen egyeztetni fog Putyin elnökkel.

"Felszólítom az Orosz Föderációt, hogy a legutóbbi javaslatommal összhangban térjen vissza a fekete-tengeri kezdeményezések végrehajtásához. És sürgetem a globális közösséget, hogy egységesen álljon ki a hatékony megoldásokért ebben az alapvető erőfeszítésben" - fogalmazott António Guterres, az ENSZ főtitkára.

Az orosz-ukrán gabonamegállapodás újraindításához valószínűleg az Európai Unióra is szükség lesz: Moszkva ugyanis az orosz gabonára és műtrágyára kivetett szankciók feloldását kérheti a szerződés meghosszabbításáért cserébe.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

KIM: Tovább erősödik a magyar szakképzési modell

KIM: Tovább erősödik a magyar szakképzési modell

A megújult magyar szakképzési rendszer eredményességét igazolja, hogy Európa-bajnoki ezüstérmesek vagyunk, és a nyolcadik osztály után legtöbben a szakképzést választják - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) kedden az MTI-vel.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Értékes alkut ajánlott Magyarországnak Mark Rutte

Értékes alkut ajánlott Magyarországnak Mark Rutte

Mark Rutte leköszönő holland kormányfő ígéretet tett arra, hogy ha a NATO főtitkárának választják, kihagyja Magyarországot az Ukrajnát támogató NATO-tevékenységekből – írja a Financial Times, amely szerint a politikus így próbálja megszerezni a magyar kormány támogatását.
A nap kérdése

A nap kérdése

Normális, hogy folyamatban lévő büntetőügy vádlottja európai parlamenti képviselő lehet?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!