2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

A földön és a levegőben is a migránsokat kutatja a szerb rendőrség

Folytatják az akciót az illegális migráció visszaszorítására Szerbiában. A szerb rendőrség speciális egységei már napok óta jelentős erőket bevetve igyekeznek megtisztítani a szerb–magyar határ mentén lévő sávot a bevándorlóktól, az őket segítő embercsempészektől, valamint bűnbandáktól – írja a Magyar Nemzet.

  • A földön és a levegőben is a migránsokat kutatja a szerb rendőrség

Dejan Lukovics rendőrtábornok azt mondta, hogy a Belügyminisztérium folytatja az illegális migráció visszaszorítására irányuló munkát, és minden erőforrást bevon a válság megállítása és a helyzet ellenőrzése érdekében – olvasható a tárca hivatalos oldalán.

A helyszínek átvizsgálása során összesen 78 migránst találtunk, 210 útlevelet is, ebből 205 török volt, egy kézi rádiót, két telefont és kis mennyiségű kábítószert

 – mondta Lukovics az egyik legfrissebb jelentése alkalmával. Korábban lőszerekre és fegyverekre is bukkantak.

A rendőrségi vezető emlékeztetett arra is, hogy 2015 óta tart a migránsválság, Szerbia pedig minden illegális migránst vendéglátásban részesített, ezzel viszont visszaéltek – tette hozzá.

Lukovics aláhúzta: 

Tiszteletben tartottunk minden nemzetközi egyezményt és szabályt, a vendéglátással viszont visszaéltek. Még egyszer szeretném elmondani, hogy a Belügyminisztérium folytatja a munkáját, bevontuk a helikopteres egységet, és addig nem vonulunk ki, amíg a helyzetet nem vonjuk teljesen az ellenőrzésünk alá.

Úgy tűnik, az erőteljes fellépés hatékonynak bizonyul. Legalábbis erről ír az egyik érintett önkormányzat vezetője. Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere szerint jelentősen javult a közbiztonság a magyar határ mentén lévő településeken.

A Belügyminisztérium által irányított csendőrségi akció hatékonynak bizonyul! Horgos és Martonos területén a migránsok számának csökkenéséről és a közbiztonság szintjének jelentős javulásáról számolnak be a helyiek. A rendfenntartók állomáshelyét a horgosi művelődési házban jelöltük ki, ami természetesen nem akadályozza a közösségi programok megvalósulását sem

– írta a Facebook-bejegyzésében a Vajdasági Magyar Szövetség politikusa.

A szerb rendfenntartó erők akciója azóta tart, amióta a legutóbb Horgosnál lövöldözés tört ki a migránsok között, amely három halálos áldozatot követelt.

Ezt követően Alekszandar Vucsics szerb elnök a katonaság bevetését is kilátásba helyezte a magyar–szerb határ mentén.

Forrás: Magyar Nemzet

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!