2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

A britek szerint 2014-ben elcsatolt területet foglaltak vissza az ukránok az oroszoktól

Az ukrán erők „nagy valószínűséggel” visszafoglaltak egy 2014 óta Oroszország által megszállt területet – közölte a brit védelmi minisztérium. Moszkva nem kommentálta a hírt. A NATO és az Egyesült Államok eközben ismét támogatásáról biztosította Kijevet. Washington 500 millió dolláros csomagot folyósít Ukrajnának.

  • A britek szerint 2014-ben elcsatolt területet foglaltak vissza az ukránok az oroszoktól

A brit védelmi tárca megerősítette, hogy Krasznohorivka 11 éve került a Föderáció ellenőrzése alá. Moszkva nem erősítette meg, ugyanakkor nem is cáfolta az ukrán előrenyomulásról szóló hírt.

Megszólalt a NATO-főtitkár is. Jens Stoltenberg Hágában azt mondta, a Wagner hadsereg június 24-ei lázadásának elfojtása megmutatta, hogy Ukrajna szövetségesei továbbra sem becsülhetik alá Oroszországot, ezért továbbra is támogatniuk kell Kijevet.

Nem a katonai szervezet az egyetlen, amely támogatásáról biztosította Kijevet. Az Európai Unió is jelezte, hogy 16 millió euró értékben 500 generátort küld a kahovkai gátszakadás helyszínére, hogy segítséget nyújtson az ott élő embereknek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Transzgender mesék az óvodákban

Transzgender mesék az óvodákban

A woke ideológia már bevette Nyugat-Európát is – vitatták meg külföldi szakértők az MCC budapesti oktatási csúcstalálkozóján.
A nap kérdése

A nap kérdése

Megengedhetőnek tartja, hogy Macron francia elnök NATO-katonákat küldene Ukrajnába?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Így románosítják el ma Nagyváradot

Így románosítják el ma Nagyváradot

Balázs D. Attila író, újságíró Szent László városának elrománosításáról írt mérföldkőnek számító cikket az Országépítő című folyóirat internetes oldalán. A szerző szerint mára nem csak Marosvásárhely, vagy Kolozsvár, de Nagyvárad is „műveleti területnek” számít Erdélyben.
A Fehér Ház is reagált Macron elnök kijelentésére

A Fehér Ház is reagált Macron elnök kijelentésére

Az Egyesült Államok nem küld katonákat harcolni Ukrajnába – szögezte le kedden a washingtoni Fehér Ház arra reagálva, hogy korábban a francia államfő arra utalt, nem zárkózik el attól, hogy nyugati országok szárazföldi csapatokat küldjenek Ukrajnába.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!