2019. április 23.,
kedd, Béla napja

A liberális politikus szerint megbukott az európai menekültpolitika

Hír TV

2019. január 31., csütörtök 19:04, frissítve: csütörtök 21:20

Megbukott az európai menekültpolitika – figyelmeztetett Alain Destexhe, a brüsszeli regionális parlament képviselője. A liberális politikus a német kancellár felelősségét firtatta a migrációs válság elmélyülése kapcsán. Véleménye szerint le kell zárni a kontinens határait a bevándorlók előtt, mielőtt túl késő lenne.

Belgiumba népességarányosan csaknem 10-szer annyi bevándorló érkezett az elmúlt években, mint a többi nyugat-európai országba. Ezt mondta a köztévének adott interjúban Alain Destexhe, a brüsszeli regionális parlament képviselője.

Véleménye szerint az integráció semmilyen tekintetben nem működik. Ráadásul a muzulmán bevándorlók kulturális és nemi egyenlőség terén sem akarnak beilleszkedni a társadalomba.

A liberális politikus komoly problémának nevezte, hogy a muszlim gyerekeket nem lehet integrálni, vagyis már kisiskolás korban tetten érhető a gond.

Nehezményezte azt is, hogy nem volt demokratikus vita sem a belga parlamentben, sem az emberekkel arról, milyen migrációs politikát akar az ország. Ezért van az, hogy nem a lakosok választották a bevándorlást, ők csak elszenvedik.

A Bevándorlás és integráció. Mielőtt túl késő lenne című könyvében azt írja, a legnagyobb gondot a családegyesítések jelentik. Az elmúlt időszakban évente 50 ezer bevándorló került így Belgiumba.

Az uniós menekültpolitika kapcsán a politikus kifejtette, Brüsszel kudarcot vallott, az európai migrációs politika megbukott. A legjobb megoldásnak azt tartja, ha lezárnák a kontinens határait a menekültek előtt.

„Ezért is lenne fontos, hogy szigorítsuk a külső határok védelmét Európában. Ez a kontinens a maga 500 millió lakosával a világ leggazdagabb térsége. Elképzelhetetlen, hogy ezt nem képes megtenni. Tehát erősíteni kell a határőrizetet, és el kell érni azt, hogy a menedékkérelmeket Európán kívül bíráljuk el” – nyilatkozta Destexhe. 

Álen Dösztek szerint hiba volt, hogy a német kancellár 2015-ben egyedül döntött globális kérdésekben, és megnyitotta az európai határokat a migránsok előtt.

Angela Merkel uyganis nem egyeztetett sem a német parlamenttel, sem a belgákkal, sem a magyarokkal, sőt egyik európai partnerrel sem.

Véleménye szerint a kényszer hozta együttélés óriási feszültséget szül a helyiek és a migránsok között. Ennek pedig rendkívül súlyos következményei lesznek.

Álen Dösztek véleménye azért is meglepő, mert ugyanannak a Reformmozgalomnak a tagja, amelynek a migrációt pártoló belga kormányfő is.

A liberális politikus emellett az Orvosok Határok Nélkül menekülteket támogató civil szervezet főtitkára is volt.