2023. 05. 30. Kedd Janka, Zsanett napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Gazdaság

Nem lesznek elbocsátások

Nem lesznek elbocsátások a kereskedelemben a vasárnapi zárva tartás miatt – az élelmiszerlánc-felügyeleti államtitkár szerint. Zsigó Róbert Magyarország élőben című műsorunkban azt mondta: a magyar gazdaság teljesítménye a garancia arra, hogy az ágazatban dolgozók nem fogják elveszíteni munkahelyüket.

„Szerintünk nem lesznek, én azt gondolom, hogy az, hogy mennyi embert foglalkoztatnak a kereskedelemben, az leginkább mondjuk a gazdaság állapotától, vagy a GDP helyzetétől függ, attól, hogy az a politika, amelyet folytattunk, amely minél több pénzt hagy a magyar családoknál, az lehetővé teszi azt, hogy növekedjenek a vásárlások, szerintünk az a gazdasági növekedés, ami megvan, az garantálja azt, hogy akik az ágazatban dolgoznak, azok továbbra is dolgozni tudjanak” – közölte Zsigó Róbert a Hír Televízió stúdiójában.

Korábban elismerte a munkaerő-piaci államtitkár, hogy lesznek elbocsátások a vasárnapi zárva tartás miatt, de számokat nem akart mondani. Az egyik érdekképviselet szerint azonban több tízezer kereskedelmi dolgozó kerülhet utcára, ezért népszavazást kezdeményeznek. Közben az Auchan és a Spar is azt tervezi, hogy bővíti franchise-hálózatát, így akár vasárnap is nyitva tarthatnak, de megspórolják az élelmiszer-felügyeleti díj egy részét is.

A Zsigó Róberttel készült teljes interjú:


Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szavazás

Szavazás

Karácsony Gergely szerint hadban állunk Oroszországgal. Ön háborúpártinak tartja?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!