2023. 09. 25. Hétfő Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Küldetés 03:00

Gazdaság

Varga Mihály: A jövő évi büdzsé egy védelmi költségvetés

A kormány olyan költségvetést tervezett, amely a járvány utáni háborús és szankciókkal terhelt helyzetben is képes garantálni az ország biztonságát, a családok-, a nyugdíjak-, a munkahelyek védelmét, és a rezsivédelem folytatását - hangsúlyozta a pénzügyminiszter a Parlamentben.

  • Varga Mihály: A jövő évi büdzsé egy védelmi költségvetés

Varga Mihály kiemelte: jövőre több forrás jut a védelmi kiadásokra, megmaradnak a család-támogatások és a 13. havi nyugdíj, emellett pedig a gazdasági növekedés is folytatódhat.

Olyan költségvetést tervezett a kormány, amely számol a ma ismert veszélyekkel, különösen a háború elhúzódásával - hangsúlyozta a pénzügyminiszter, miután virtuálisan átadta az Országgyűlés elnökének a 2024-es költségvetést. Varga Mihály kiemelte: a jövő évi büdzsé fókuszában a rezsivédelem és a honvédelem áll.

2024-ben a rezsivédelemre és a honvédelemre is több mint 1300 milliárd forint áll rendelkezésre, emellett a nyugdíjak értékállóságát is megőrzi a kormány: lesz 13. havi nyugdíj, és nyugdíjprémiummal is számol a költségvetés - folytatta a tárcavezető. Hozzátette: jövőre a gazdasági felzárkózás is folytatódhat.

A jövő évi költségvetés az oktatásra és az egészségügyre is több forrást biztosít, mint idén, mindkettőre több mint 3 ezer milliárd forintot különítenek el. A 2024-es büdzsét a tervek szerint július 7-én fogadhatják el.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Széleskörű programokkal várták a piacokra látogatókat

Széleskörű programokkal várták a piacokra látogatókat

Szeptember 22-e a Nyitott Piacok Napja. A rendezvény elsősorban a vásárlóknak szól és a piacozáshoz akar kedvet csinálni. Ez a hazai kezdeményezés a Vásárcsarnokok, Piacok Együttműködési Fórumának első megvalósult együttműködése.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!