2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Bayer show 21:15

Gazdaság

Varga: A cél hogy sikeres ipari ország legyünk

A kormány határozott célja, hogy Magyarországot sikeres ipari országgá tegye.

A nemzetgazdasági miniszter szerint ehhez a szektoron belül jelentős mértékben növelni kell a magas hozzáadott értékű termékek arányát. Varga Mihály erről a Béres Gyógyszergyár alapításának 25 éves évfordulója alkalmából tartott ünnepi rendezvényen beszélt. A tárcavezető azt ígérte: a célok eléréséhez a kormány számos intézkedése mellett hozzájárul az Európai Uniónak az a törekvése is, hogy a rendelkezésre álló forrásokat a versenyképesség javítására, ezen belül az innováció támogatására kell fordítani.

– A kormány határozott célja változatlanul az, hogy Magyarországot olyan sikeres ipari országgá tegyük, amely helytáll a nemzetközi versenyben, fenntartható növekedési pályára áll és ezzel biztos megélhetést teremt a magyar emberek számára. Erre pedig csak akkor van esélyünk, ha a következő években az ipari termelésen belül jelentősen növeljük a magasan hozzáadott értékű termékek arányát, vagyis erőteljesen támogatjuk az innovatív ágazatok térnyerését – hangsúlyozta Varga Mihály.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!