2019. október 22.,
kedd, Előd napja

Továbbra is jók a magyar gazdaság kilátásai

Hír TV

2019. szeptember 18., szerda 15:18

Magyarország az Európai Unió legjobban teljesítő gazdaságai között van – mondta a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára Szécsényben. Rákossy Balázs a kormánypárt országjáró körútján arról is beszélt, hogy a piacok lassulása ellenére a magyar gazdaságnak továbbra is jók a kilátásai.

Erősödő vállalkozói szektor, bővülő ipari és kereskedelmi beruházások. Magyarország jól teljesít az Európai Unió gazdaságában. Az uniós források felhasználásáért felelős államtitkár szerint ezt a helyzetet az elmúlt tíz év jó gazdaságpolitikája teremtette meg.

Szécsénybe az elmúlt években több uniós forrás is érkezett, de a város nem tudta kihasználni az összes elérhető lehetőséget. A kormánypártok polgármesterjelöltje szerint a következő önkormányzat fő feladata a lakosság megtartása munkahelyteremtéssel.

Varga Béla szerint a következő években elérhető, hogy Szécsény felzárkózzon a nagyobb ütemben fejlődő szomszédos város, Balassagyarmat mellé, és kivegye részét a Nyugat-Nógrád szerte érezhető gazdasági fejlődésből.

Hír TV