2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Gazdaság

Stratégiai megállapodás: új munkahelyek születhetnek

Stratégiai szerződést írt alá az egyik nagy hazai áruházlánc a megváltozott munkaképességűek legnagyobb foglalkoztatójával. A szociális államtitkár új munkahelyeket remél a nonprofit kft. piacszerzésétől.

A Főkefe Nonprofit Kft. 3500 megváltozott munkaképességű embert foglalkoztat az ország 76 pontján. A cég tisztítószerei kiemelt helyet kapnak az egyik hazai tulajdonú áruházlánc polcain a jövőben. „A Főkefe termékei természetesen minden más, Európában gyártott termékkel felveszik a minőségi versenyt. A távol-keletről érkező termékek minőségéhez képest háromszor-négyszer jobb minőségről tudunk beszélni az ő esetükben” – fogalmazta meg Szabó György ügyvezető igazgató.


A stratégiai megállapodással a nonprofit kft. állandó piacot szerzett. A szociális államtitkár új munkahelyeket remél a piacszerzéstől. „Hogyha magyar terméket vásárolunk, azzal a magyar munkahelyeket nemcsak megőrizzük, hanem adott esetben még továbbiakat is létrehozhatunk. Ez igaz kicsiben a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására is. Hogyha az ő termékeiket – a segítő vásárlással ellátott védjeggyel jelzett termékeket – vásárolják, akkor ilyen értelemben az ő munkájukat nemcsak hogy megőrizzük, hanem így sokkal több embert tudunk foglalkoztatni” – mondta Soltész Miklós szociális államtitkár.

A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási feltételeinek megváltoztatása tízezer új munkahelyet teremtett 2010 óta.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Nem áll fent probléma sem Magyarország, sem Szlovákia esetében amiatt, hogy Ukrajna kőolajszállítási korlátozást vezetett be az orosz Lukoil cégre – jelentette ki Olof Gill, az Európai Bizottság illetékes szóvivője Brüsszelben, az uniós végrehajtó testület szokásos napi sajtótájékoztatóján csütörtökön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!