2023. 01. 29. Vasárnap Adél napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Bayer show 21:10

Gazdaság

Pánikvásárlásba kezdtek az autósok

Még ma reggel is tapasztalható volt a benzinkutakon a hét vége óta tartó pánikvásárlás. Több benzinkúton továbbra sincs üzemanyag. A hiányt a Mol szerint az import kiesése okozza. Mindeközben - a hazai olajvállalat által nem megerősített hírek szerint - kijavították a százhalombattai olajfinomító műszaki hibáját, vagyis néhány napon belül visszaállhat az üzem a 100 százalékos termelési kapacitásra.

  • Pánikvásárlásba kezdtek az autósok

A legnagyobb hazai olajvállalat szerint a hiányt elsősorban az import kiesése okozza.

Közlésük szerint míg korábban a piac egyharmadát látták el külső forrásból, ez mára szinte teljesen eltűnt. A hazai körülbelül kétezer benzinkútból jelenleg több mint 1700-at a MOL szolgál ki. A vállalatnál mindenki az ország ellátásán dolgozik, a tartálykocsik folyamatosan úton vannak - írták.

Ezért a Molnak felelnie kell

- ezt Boros Imre mondta a PestiSrácoknak.

A közgazdász szerint nyilvánvaló, hogy az olajvállalat árat akar emelni és el akarja töröltetni a 480 forintos ársapkát, ezért - mint mondta - mindent elkövetnek fű alatt. Boros Imre szerint szigorú állami irányítás alá kellene venni a Molt, jelenleg ugyanis hisztériakeltés zajlik, és a cél - a közgazdász szerint - a magyar társadalom dezorganizálása.

Mindeközben a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára, Grád Ottó az RTL megkeresésére azt közölte: a MOL százhalombattai finomítójában a műszaki hibát kijavították, a finomító kapacitása folyamatosan emelkedni fog, néhány napon belül visszaáll a 100 százalékos termelés.

A Mol azonban nem erősítette meg a hírt.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Brit földre érkeztek ukrán katonák

Brit földre érkeztek ukrán katonák

Megérkeztek Nagy-Britanniába azok az ukrán katonák, akiket a brit Challenger 2 harckocsik üzemeltetésére képeznek ki a brit fegyveres erők szakértői - közölte vasárnap a londoni védelmi minisztérium.
Sajtóklub: Az Eötvös Gimnáziumban totális nagytakarításra van szükség

Sajtóklub: Az Eötvös Gimnáziumban totális nagytakarításra van szükség

Félmillió forint. Ennyiért lehetett bejutni, akár rosszul sikerült írásbeli vizsgával is, az ország egyik elit iskolájába - derítette ki a Metropol. A budapesti Eötvös József Gimnázium igazgatójának vesztegetési ügye kiverte a biztosítékot ezen a héten nemcsak a közéletben, de a Sajtóklub stúdiójában is.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Rezsitámogatás - a legnagyobb összeget Pécs kapta

Rezsitámogatás - a legnagyobb összeget Pécs kapta

Január elején jelent meg az a kormányrendelet, mely a tízezer fő feletti települések rezsi támogatásáról szól. Azóta pécsi kollégánk több érintett város polgármesterét, lakóit szólaltatta meg. Kapcsoltunk Baranya vármegye székhelyére Szilágyi Jenőhöz.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!