2022. 11. 28. Hétfő Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Gazdaság

Öt százalékkal nőttek az átlagkeresetek

Öt százalékkal nőttek a keresetek, a bruttó átlagbér 224 ezer forint volt szeptemberben.

Öt százalékkal emelkedtek a keresetek egy év alatt, szeptemberben átlagosan 224 ezer forint volt az átlagbér. A reálkeresetek is emelkedtek, 4,5 százalékkal. A közszféra dolgozói csaknem 11 százalékkal többet, 231 ezer forintot kerestek, amivel megközelítették a vállalkozások dolgozóinak bérét, akik 232 ezer forintot kaptak.

A KSH kimutatásai szerint az abszolút rekordot döntő keresetemelkedés az oktatában ment végbe, itt a dolgozók negyedével kerestek többet szeptemberben az elmúlt esztendőhöz képest, amely minden bizonnyal a szeptemberben elindított pedagógus-életpályamodellnek volt köszönhető – mondta a Hír TV-nek Tóth Gergely, a Buda-Cash Brókerház vezető elemzője.

A béremelkedések az év eleje óta figyelhetők meg, elsősorban a rohamosan csökkenő inflációs rátának köszönhetően. A tendencia várhatóan tartós lesz, hisz a november 1-jétől életbe léptetett újabb rezsicsökkentéseknek köszönhetően nem kizárt, hogy az év végén az inflációs ráta már a negatív tartományba  kerülhet, tehát csökkenni fognak az árak, ami a reálbérekre is pozitív hatással lehet – véli az elemző.

Tóth Gergely szerint a reálbérek növekedési üteme jövőre is fennmaradhat, ami összességében a gazdaságra is pozitív hatással lehet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Már folyik az olaj a Mol vecsési kútjából

Már folyik az olaj a Mol vecsési kútjából

Már zajlik a próbatermelés a Mol Vecsés 2 olajkútján. Az eddig ismeretlen kőolajmezőre 2100 méter mélyen bukkantak rá. Az új kút napi 600 hordó termeléssel indul, később ez 700-1000 hordóra is növekedhet. A helyszínről Veres Viktor tudósított.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!