2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Az olasz futball magyar mesterei

Következik:

Híradó 12:00

Gazdaság

Orbán: 8 év MSZP-s semmittevés után cselekszünk

Folyamatosan igényelhetik a devizahitelesek az árfolyamrögzítést – az Országgyűlés elfogadta a Fidesz frakcióvezetőjének indítványát. Eszerint a hitelesek nemcsak május végéig, hanem bármikor dönthetnek a könnyítés mellett, kölcsönüket 2017 júniusáig kedvezményes árfolyamon törleszthetik. A lehetőséggel eddig 150 ezer család élt.

Február végéig a jogosultak 30 százaléka, vagyis összesen 132 ezer adós élt a lehetőséggel, májusig pedig 150 ezren. Eredetileg júniusig lehetett volna kérni az árfolyamgátat, de egy fideszes javaslat nyomán most eltörölték a belépési határidőt.

– A Fidesz újabb segítséget akar adni a devizahiteleseknek, ez pedig a következő: bármikor élhessenek az árfolyamrögzítés segítségével – mondta Selmeczi Gabriella.

Az árfolyamgátat így 2017. június végéig bármikor lehet kérni. Az adós a svájci frank alapú hitelt 180, az euróalapút pedig 250 forinton törlesztheti. A piaci árfolyam és a rögzített árfolyam különbözete ez idő alatt egy gyűjtőszámlára kerül. Ezt a pénzt vissza kell fizetni, de a kamatot a bank és az állam átvállalja. Egy majdnem 9 milliós átlaghitelnél ez éves szinten 175 ezer forint megtakarítást jelenthet.

Nyolc évi semmittevés után...

A Jobbik szerint az árfolyamgát tüneti kezelés, amely csupán a hitelesek harmadának segített eddig. Az MSZP pedig nem a belépési, hanem az árfolyamgát határidejét tolná ki. Orbán Viktor szerint a szocialisták eddig semmit nem tettek a devizaadósok megmentéséért, akiket ők hoztak ilyen helyzetbe.

– Örüljünk annak, hogy találtunk 8 évi semmittevés után olyan eszközöket, amellyel 450 ezer embert képesek vagyunk olyan helyzetbe hozni, hogy a számításaink szerint évente 175 ezer forintot tudnak megtakarítani. Ez fontos dolog és jó eredmény, jobban teljesítünk mint korábban – mondta a kormányfő.

A miniszterelnök azt is mondta, keresik azokat az eszközöket, amellyel azokat a devizaadósokat is meggyőzik az árfolyamgátról, akik eddig nem merték igényelni a fizetési könnyítést.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!