2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Gazdaság

MGYOSZ: Elfogadhatatlan a főváros újraindítási adójának javaslata

Elfogadhatatlannak tartja a fővárosi önkormányzatnak az újraindítási adó címén tervezett iparűzési adó emelésére irányuló javaslatát a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ).

  • MGYOSZ: Elfogadhatatlan a főváros újraindítási adójának javaslata

A szövetség, amely tagja a Fővárosi Érdekegyeztető Tanácsnak, kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: határozott véleményük, hogy "ez a tervezett adóemelés semmilyen formában nem elfogadható".

A vállalkozások túlnyomó részét a válság súlyosan érintette, forgalmuk visszaesett, a foglalkoztatottak számát csak komoly erőfeszítések árán tudták megőrizni, illetve minden tartalékukat a túlélésre használták fel.

Egy újabb adó, amely tekintet nélkül a gazdasági helyzetükre - mivel árbevétel arányosan vetnék ki - sokuk számára akár a piaci ellehetetlenülésüket is eredményezheti - olvasható a közleményben.

Mint kifejtették, ezen az sem segít, hogy a tervezet ágazat szerint differenciál. A méret - árbevétel - szerinti differenciálást egy olyan válságra adott reakcióként, ami egy adott szakmában jellemzően mindenkit hasonlóan érint, önmagában is rossz megközelítésnek tartják.

Az MGYOSZ ezért kéri a döntéshozókat, hogy a pénzügyi nehézségek megoldására az adóemelés helyett más, a gazdaság szereplőinek helyzetét is messzemenőkig figyelembe vevő intézkedést dolgozzanak ki, amit - részleteinek ismeretében, amennyiben ez a vállalkozások számára elfogadható - szövetség is támogatni fog - áll a kommünikében. 

MTI, Hír TV

 

KAPCSOLÓDÓ: 

Adót vetne ki Karácsony Gergely a fővárosiakra

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!