2024. 04. 22. Hétfő Csilla, Noémi napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:25

Gazdaság

"A számoknak többet kell érniük egy szubjektív politikai véleménynél"

Esély van rá, hogy már május végi ülésén az uniós pénzügyminiszterek tanácsa megszüntesse a hazánk elleni túlzottdeficit-eljárást – mondta a Kontrasztban Pelczné Gáll Ildikó.

A fideszes EP-képviselő szerint minél több tagállamot sért meg Brüsszel gazdasági álcába bújtatott politikai támadásaival, annál több szövetségese lesz hazánknak és a magyar gazdaságpolitikának. „A pénzügyminiszterek elég bölcsek, hogy – főleg az ő hitelességük miatt is – szakmai alapon vizsgálják ezeket a kérdéseket és nem gondolom, hogy elkapkodott intézkedéseket és döntéseket fognak hozni. A számok többet fognak érni, vagy többet kell érjenek, mint egy bizottsági szubjektív politikai vélemény” – hangsúlyozta az európai parlamenti képviselő.

A reális várakozásokkal szemben nem csökkentette a hazánkkal kapcsolatos büdzséhiány-várakozását 3 százalék alá az Európai Bizottság. Május 4-én ismertetett prognózisukat azzal indokolják Brüsszelben, hogy hiányt generál majd a tanárok fizetésének emelése, illetve a munkahelyvédelmi akcióterv. Olli Rehn, az EB gazdasági és monetáris ügyekért felelős alelnöke ugyanakkor úgy vélekedett, hazánk kikerülhet a túlzottdeficit-eljárás alól.

 

Az Európai Bizottság pénteken publikált értékelésében vannak kedvezőbb adatok, mint a két hónappal ezelőttiben, de a kormány szerint várhatóan tévesen jósol 2013-ra és 2014-re is magasabb hiányt Magyarországnak – jelentette be a hírekre reagálva Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivőjének közlése szerint a kormánypárt reméli, hogy az EB igazságos döntést hoz és nem alkalmaz kettős mércét, így Magyarország kikerül a túlzottdeficit-eljárás alól

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

A Regnum a SPAR Magyarország saját húsüzeme. A cég ilyet elsőként és egyedüliként hozott létre az élelmiszer-kiskereskedelmi láncok közül. Az elmúlt két évtized során komoly fejlődésen ment keresztül a vállalat, több mint 8 milliárd forintot fordítottak fejlesztésre.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!