2023. 09. 28. Csütörtök Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Gazdaság

Magyarország még túl is szárnyalta, amit vállalt

Magyarországon úgy csökkent a szén-dioxid-kibocsátás, hogy közben bővült a gazdaság – mondta Áder János az ENSZ New York-i klímacsúcsán.

A köztársasági elnök emlékeztetett arra, hogy hazánk a kiotói klímacsúcson vállalt 6 százalék helyett 40 százalékkal mérsékelte a szén-dioxid-kibocsátást az elmúlt 25 évben. Áder János kiemelte, Magyarország növelné az energia-hatékonyságot, és emlékeztetett arra, hogy a fenntartható fejlődés jegyében múlt héten tették le egy jelentős termelő-kapacitású napelemgyár alapkövét. A klímacsúcson több mint százhúsz ország vezetői tanácskoznak a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés feladatairól. A találkozó célja, hogy segítsen kidolgozni egy, az éghajlatváltozás megfékezését célzó új nemzetközi szerződést. Elemzők azonban nem várnak jelentős előrelépést az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Állatkerti biztonság

Radar - Állatkerti biztonság

Szeptember 12-én a salzburgi állatkert orrszarvúja megölte a gondozóját, miközben az ápolója rovarriasztóval próbálta lefújni az állatot.
Radar – A Zsolnay-legenda

Radar – A Zsolnay-legenda

A Zsolnay-legenda már írókat, kutatókat is megihletett. A budapesti épületeken is sokszor találkozunk Zsolnay-féle épületdíszekkel, de ami naggyá tette a Zsolnay gyárat azok a művészeti értékű díszítő porcelánok, amelyeket egy példaértékű együttműködés keretein belül, szeptember 25-e óta bárki megtekinthet a városligeti fasor egyik legszebb szecessziós villájában.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!