2023. 12. 08. Péntek Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

A közvetítő

Következik:

A közvetítő 11:25

Gazdaság

Kilőtt a Brent olaj ára a háború alatt

A háború az egekbe emelte az északi-tengeri Brent nyersolaj árát. A háború kitörése előtti napon egy hordóért mintegy 96 dollárt kértek el a tőzsdén, addig június 10-én már csaknem 124 dollárt kellett fizetni érte. Ez azt jelenti, hogy február 24-e óta csaknem 30 százalékkal drágult a nyersanyag.

  • Kilőtt a Brent olaj ára a háború alatt

Ugyanekkor az Oroszországból származó Ural típusú olaj, hordónkénti ára a februári 95 dollárról 89 dollárra csökkent. A tetemes árkülönbség lehetőséget ad az olajvállalatoknak arra, hogy extraprofitra tegyenek szert. Az olajipari vállalatok egy része ugyanis a finomított olajtermékeik árait a drágább, Brent jegyzéséhez kötik, annak ellenére, hogy az előállítás során akár olcsóbb nyersolajat is használhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

David Pressman nem nagykövetként, hanem politikai aktivistaként viselkedik

David Pressman nem nagykövetként, hanem politikai aktivistaként viselkedik

Fogy a levegő a korrupciós botrányok miatt egyre idegesebb Karácsony Gergely főpolgármester körül, aki a ciklus végén "belehúzott a városfejlesztésbe", hiszen a napokban átadott egy zebrát - hangzott el a 48 perc - Házigazda: Lánczi Tamás című közéleti háttérműsorban az M1 aktuális csatornán csütörtök este. Lánczi Tamás vendégei egyetértettek abban, hogy a kormányt folyton kritizáló amerikai nagykövet egy "ideejtőernyőzött" politikai aktivista.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!