2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 19:10

Gazdaság

Két újabb híddal bővül majd az összeköttetés Magyarország és Szlovákia között

A magyar-szlovák együttműködés erősödésére számít a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. Rétvári Bence azt mondta: a politikai kapcsolatokon túl az Ipoly-hidaknak és a határon átnyúló uniós programoknak köszönhetően fejlődnek a civil- és a kulturális kapcsolatok is. A közeljövőben két újabb híddal bővül majd az összeköttetés Magyarország és Szlovákia között.

  • Két újabb híddal bővül majd az összeköttetés Magyarország és Szlovákia között

Jó turisztikai szezont zártak a Nógrád vármegyei Bánkon. A település főként a turizmusból él, a Bánki-tó nemcsak a fürdőzők, hanem a fesztiválozók számára is jól ismert helyszín. Ezt használta ki a falu, amikor a gyógyfürdőjéről nevezetes szlovákiai Gyűgy-el együtt nyújtott be pályázatot. A határon átnyúló programban mindkét község fel tudta újítani turisztikai infrastruktúráját, és a sikeres program után már újat is terveznek.

A közelmúltban adták át a forgalomnak a Szlovákiát Magyarországgal összekötő Károly Róbert-hidat. A forgalmi adatok azóta azt mutatják, hogy egyre többen veszik igénybe az új határátkelési lehetőséget.

A közeljövőben két újabb Ipoly-hidat adnak át, így várhatóan tovább javul majd a gazdasági együttműködés Magyarország és Szlovákia között.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Új lakossági állampapírokat bocsát ki a Magyar Állam 2024-ben – hangzott el a Pénzügyminisztérium és az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) pénteki sajtótájékoztatóján, ahol ismertették az ország jövő évi finanszírozási tervét.
Átadták az új Ipoly-hidat + videó

Átadták az új Ipoly-hidat + videó

Ezúttal Őrhalom és Ipolyvarbó között készült el az új híd, ami amellett, hogy a határ menti közösségek életét megkönnyíti, a gazdaság fejlesztése szempontjából is fontos szerepe van.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!