2017. december 13.,
szerda, Luca, Otília napja

Jó szezont zár a magyar tenger

KK

2012. augusztus 13., hétfő 09:28

Tele vannak a balatoni szállodák. Az augusztus 20-i hétvégére már szinte sehol nem lehet helyet találni. A magasabb árak ellenére a négycsillagos szállodák többsége is foglalt. Az eddigi felmérések szerint jó szezont zár a Balaton. 5-10 százalékkal emelkedett a forgalom.

Siófok a magyar turisták körében a harmadik legkedveltebb üdülőhely, csak Budapest és Hajdúszoboszló előzi meg. Idén sokkal több a vendég: nemcsak külföldiek, egyre több magyar választja a Balaton-partot.

– Az a tapasztalat, hogy a szálláskeresés is megnövekedett, a június egy picit gyengébbnek tűnt, de július-augusztusban, ami a főszezon, azt mondhatjuk, hogy 5-10 százalékos emelkedést tapasztalunk – árulta el a Hír TV-nek a siófoki Tourinform Iroda vezetője, Havris Claudia.

A tavalyi vendégéjszakaszámok alapján Budapest, Hévíz és Hajdúszoboszló vezeti a legnépszerűbb városok listáját – közölte a Magyar Turizmus Zrt. Becslések szerint legalább öt százalékkal több turista érkezett a Balatonhoz idén az előszezonban, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

Az egyik négycsillagos szálloda 28 ezer forintét kínálja kétfős szobáit, ennek ellenére jelenleg is telt házzal üzemelnek, és már a hosszú hétvégére is kiadtak minden szobát.

– Úgy gondolom, hogy akik egy-két éjszakát szeretnének eltölteni itt a Balatonon, azoknak egy kicsit nehezebb már szobát találni – fogalmazott Bonczók Tünde szállodavezető. – Jobban szeretjük a 3-4-5 éjszakásokat, augusztusban több vendégünk is volt, akik hosszabb időt töltöttek nálunk – tette hozzá.

A Balaton-parton eltérőek az árak: Siófokon átlagosan 4-5000 forintért is meg lehet szállni, Balatonfüreden már 6500 forintba kerül egy főnek a szállás. Az idei szezont várhatóan jól zárja az idegenforgalom, bár a külföldi vendégéjszakák száma csökkent, a hazai vendégforgalom sokkal nagyobb, mint az elmúlt években.

Forrás: Hír TV