2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

"Ki kellene találni, mi is a Balaton"

Becslések szerint legalább 5 százalékkal több turista érkezett a Balatonhoz idén az előszezonban, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

A Szép-kártya bevezetése fejlődést hozott a Balatonnál, hiszen sok szolgáltató létesítmény, szállás, vendéglő bankkártya-elfogadóhellyé is vált a terminálok telepítésével.

A Balaton-parti településeken abban bíznak a turizmusból élők, hogy a nyár további részében is folytatódik az év előszezonjában bekövetkezett növekvő tendencia az üdülők számát illetően. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy hétvégi időszakokban rengeteg a vendég, azonban hétköznaponként nagyságrendekkel kevesebb turista látogat el a térségbe.

Hoffmann Henrik, a Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesületének elnöke a Hír TV-nek elmondta, szerinte mozgalmat kellene csinálni a belföldi nyaralásból, ugyanakkor a külföldi turistákat is újra a Balatonhoz kellene csábítani. Ehhez azonban egy új, egységes stratégiára lenne szükség. „A külföldi piacokat továbbra sem sikerül megszólítani, ugyanis nincs olyan termékünk, amelyet más országokban meg tudnánk jeleníteni vagy tudnánk pozicionálni magunkat más versenytársakkal szemben” – fűzte hozzá.

Strukturális problémák

„Strukturális problémák vannak továbbá a Balaton idegenforgalmával is, hiszen végre ki kellene találni, mi is a Balaton. Ha lenne imázsa a térségnek és ahhoz kapcsolódóan tudnánk a termékeket is fejleszteni, akkor ezt meg lehetne jeleníteni a külföldi piacokon is” – tette hozzá Hoffmann Henrik.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a balatoni előszezonban 5-9 százalékkal nőtt a személyhajó-, illetve a kompforgalom is, a térségben tevékenykedő szálloda- és panziótulajdonosok pedig továbbra is bizakodók a szezon folytatását illetően, ugyanis reményeik szerint idén nem ismétlődik meg a tavalyi kedvezőtlen, hosszú hetekig tartó rossz időjárás.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!