2024. 07. 08. Hétfő Ellák napja
Jelenleg a TV-ben:

Kormányinfó

Következik:

Híradó 12:00

Gazdaság

Ha nem lépnek az üzemanyag-kereskedők, akkor beavatkozik a kormány

Nagy Márton azonnali lépéseket vár az üzemanyagkereskedőktől, hogy az üzemanyagárak körül kialakult elfogadhatatlan és igazságtalan helyzetet megszüntessék. Ellenkező esetben a kormány kész beavatkozni - jelentette ki pénteki közleménye szerint a nemzetgazdasági miniszter.

  • Ha nem lépnek az üzemanyag-kereskedők, akkor beavatkozik a kormány

Megerősítette, hogy a kormány álláspontja változatlan. Ahogy Orbán Viktor miniszterelnök is megfogalmazta, tűrhetetlen, hogy a magyar családok többet fizessenek az üzemanyagokért, mint a szomszédos országok lakosai - írta közleményében Nagy Márton.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken közzétett adataiból a miniszter megállapította, hogy Magyarországon a családoknak többet kell fizetniük az üzemanyagért, mint a szomszédos országok lakosainak: a benzin esetében 8 forinttal, a gázolaj esetében 15 forinttal, mivel a KSH szerint a szomszédos országokban a benzin átlagára 610 forint, a gázolajé 616 forint, míg Magyarországon a pénteki napon a 95-ös oktánszámú benzint átlagosan 618 forintért, dízel üzemanyagot pedig átlagosan 631 forintért lehet literenként vásárolni.

A miniszter ismét emlékeztetett: a családok érdekében a kormány letörte a háborús üzemanyagárakat, amelynek eredményeképpen

a lakosság a benzin esetében 32 forinttal, a gázolaj esetében 30 forinttal tankolhat ma olcsóbban az áprilisi, illetve februári csúcsértékekhez képest. Az üzemanyagkereskedők árpolitikája és magatartása ezt az eredményt veszélyezteti - hangsúlyozta Nagy Márton.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!