2023. 12. 11. Hétfő Árpád napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Gazdaság

Földadót vetne ki Mindszent

Helyi földadót és járműadót vezetne be a Csongrád megyei Mindszent. Ennek értelmében január elsejétől a 150 aranykorona feletti földek után aranykoronánként 150 forintot kellene fizetniük a tulajdonosoknak. A gépjárműadót a mezőgazdasági vontatókra és pótkocsijaikra vetnék ki. A tervezett 10 millió forintos bevételt az önkormányzat olyan feladatokra fordítaná, amelyekre jövőre már nem kap állami támogatást.

Mindszenten közel 15 gazdálkodót érintene az új adók bevezetése. A termelőket meglepte az önkormányzat döntése, mert mint mondják, velük senki nem egyeztetett.

A gépjárműadót azokra a járművekre vezetik be, melyek eddig mentesültek az adó alól.

„A képviselő-testület nagyon bölcsen úgy döntött, hogy semmi adónemet nem emel a meglévő adók közül, amelyeket most fizetnek a polgárok. Megpróbált olyan vagyonalapú adót bevezetni, amely azokat az embereket kéri fel a közösség számára való adózásra, akiknek – mert ügyesek voltak, mert megvolt a lehetőségük – vagyonuk keletkezett” – fejtette ki Zsótér Károly polgármester.

Elmondta 10 millió forint bevételre számítanak, amelyből olyan közfeladatot szeretnének ellátni, amire jövőre már nem kapnak állami támogatást. „Ha már a földnél tartunk, itt gondolok a külterületi földek rendbetételére, arra, hogy nincs mezőőrünk, és természetesen gondolok arra, hogy ez elkövetkező időszakban, a jövő esztendőtől a szociális jellegű kiadásaink egy jelentős részét az önkormányzatnak kell biztosítania” – közölte a település vezetője.

Az új adó bevezetésére még várni kell, mert a kormány tárgyal arról, hogy a termőföldet kivegyék az adóztatható tételek közül.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!