2023. 03. 26. Vasárnap Emánuel napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:20

Gazdaság

Dízelhiányra készülhetnek az európai országok

Február elején életbe lép az orosz nyersolaj importjára vonatkozó újabb uniós szankció, ami megtiltja a nyersolaj és egyes kőolajtermékek behozatalát Oroszországból az Európai Unióba, illetve a meglévő készletből sem lehet eladni harmadik félnek. Egyes szakértők szerint ez pont az EU legfontosabb vívmányát, a szabad belső piacot rúgja fel.

  • Dízelhiányra készülhetnek az európai országok

Franciaországban az üzemanyaghiány veszélye újra fenyegetővé vált januárban, miután a szakszervezetek több napos sztrájkot hirdettek.

A közvélemény és a szakszervezetek egyöntetűen a kormány ellen vannak, de láthatóan nem elég a lakossági mozgósítás. Tehát eszkalálni fogjuk a dolgokat az elkövetkező napokban, különösen a január 31-i tiltakozó nap, valamint a megújuló sztrájkok kiterjesztése a vállalatoknál.

- mondta egy olajfinomítóban dolgozó férfi.

Hasonló problémák merültek fel a napokban Olaszországban is, ahol benzinkutas sztrájk miatt alakult ki üzemanyaghiány. A kutakon dolgozók 48 órás munkabeszüntetést hirdettek.

A fogyasztókra való tekintettel a sztrájk végül csak egy napra korlátozódott, szerdára. Hétfőn és kedden pánikszerű felvásárlásba kezdtek az autósok, hogy még időben megtöltsék a tankokat. Pont ez több kút esetében üzemanyaghiányhoz vezetett, a hátam mögött látható benzinkútnál például napokon keresztül hiányzott a diesel.

Hasonló diesel hiányra készülhet a legtöbb európai uniós állam, miután február 5-én életbe lép az újabb szankciós csomag Oroszország ellen, amely megtiltja a nyersolaj és egyes kőolajtermékek behozatalát Oroszországból az Európai Unióba. Ez alól csak Magyarország, Szlovákia és Csehország kapott felmentést.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Magyarország folyamatosan fejlődik

Magyarország folyamatosan fejlődik

Magyarország az elmúlt évben is folytatta a felzárkózást. (A jegybanki vélemények ellenére is) 75 százalékról 77 százalékra emelkedett a magyar GDP - jelentette ki Gulyás Gergely, az Eurostat legfrissebb jelentésére reagálva.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!