2022. 07. 05. Kedd Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Vetítő 11:00

Gazdaság

Csath: Nincs az a vészhelyzet, amit a valutaalap vizionált

Csath Magdolna közgazdász szerint számos lehetőség van arra, hogy a török–magyar gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok magasabb szintre lépjenek, amely szándékról több vezető politikus is nyilatkozott a török–magyar gazdasági fórum nyomán.

„Nagyon nagy méretű gazdaságról van szó, a világ 17. legnagyobb gazdasága a török. Ezen kívül nagy a piaci is, hiszen 80 millió ember él Törökországban. És nagyon jó a korfa, sok a fiatal, és jól képzett fiatal” – mutatott rá a közgazdász. Csath Magdolna szerint a felsoroltakból pedig az következik, hogy számíthatunk erre az országra.

Bár az utóbbi időkben jelentős javulás látható, a magyar gazdaságnak a török piacon nincs nagy jelenléte, tehát például export- vagy importlehetőségeket is lehet keresni, tette hozzá. 

Be kellett látniuk

A közgazász kitért az IMF-re is, amely szervezet szerinte az előrejelzéseben rendszerint pesszimista, és szereti felnagyítani a problémákat, most mégis be kellett látniuk, hogy van egy tendencia, ami azt valószínűsíti, hogy a magyar gazdasági erősödés rendületlenül megy előre, a fogyasztás bővül. „Nagy valószínűséggel, sőt, talán azt mondhatom, hogy biztosan nőni fognak a bérek, […] ami azt jelenti, hogy nincs az a veszélyhelyzet, amit esetleg az IMF előre jelzett” – tette hozzá.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!