2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Gazdaság

Bár Brüsszel tiltakozik, importtilalmat kellett több uniós tagországnak is bevezetnie

Az agrárminiszter szerint, az hogy Brüsszel mit mond, kevésbé érdekes. Kizárólag az számít, hogy a hazánkba beáramló ukrán gabona behozatala megbénította a magyar piacot, ezért a kormány kénytelen volt importtilalmat bevezetni. Nagy István arról is szót ejtett, hogy sokadrangú, hogy a Bizottság elfogadhatatlannak tartja a magyar és lengyel intézkedéseket.

  • Bár Brüsszel tiltakozik, importtilalmat kellett több uniós tagországnak is bevezetnie

Ukrajna az állandósult harcok miatt hónapokig nem tudta értékesíteni gabonáját, ami hatalmas kiesést okozott a háború sújtotta országnak.

Az elmúlt hetekben azonban már korlátozás nélkül érkezik az import az Európai Unió tagországaiba. Erre hívta fel a figyelmet Napindító című műsorunkban Horváth József.

A biztonságpolitikai szakértő azt is megjegyezte, hogy a helyi gazdák védelme érdekében Varsó egyoldalú lépések megtételére készült, ami több más állam, köztük hazánk is megtett.

A magyar agrárminiszter múlt héten jelentette be, hogy a kormány elkötelezett a magyar gazdatársadalom érdekeinek képviselete mellett, ezért átmeneti jelleggel megtiltja az Ukrajnából származó vagy onnan érkező gabona és olajosmagvak, valamint több más mezőgazdasági termék Magyarországra történő importálását.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Új lakossági állampapírokat bocsát ki a Magyar Állam 2024-ben – hangzott el a Pénzügyminisztérium és az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) pénteki sajtótájékoztatóján, ahol ismertették az ország jövő évi finanszírozási tervét.
Átadták az új Ipoly-hidat + videó

Átadták az új Ipoly-hidat + videó

Ezúttal Őrhalom és Ipolyvarbó között készült el az új híd, ami amellett, hogy a határ menti közösségek életét megkönnyíti, a gazdaság fejlesztése szempontjából is fontos szerepe van.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!