2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Gazdaság

Az Ericsson is már hazánk stratégiai partnere

Stratégai együttműködési megállapodást írt alá az Ericssonnal a kormány. Az aláírás alkalmából a svéd cég bejelentette, hogy további fejlesztéseket hoz Magyarországra.

A svéd tulajdonú kommunikációs cég képviselőivel a nemzetgazdasági miniszter írta alá a stratégiai együttműködési megállapodást. Varga Mihály szerint a jelenlegi magyar gazdaságpolitika ösztönzi a befektetéseket.

„Világos célunk az, hogy a magyarországi termelés egyre inkább a magasabb hozzáadott értékű termékek előállítása irányába haladjon, amiben kulcsszerepet játszik a kutatás-fejlesztés és az innováció erősítése – mondta Varga Mihály. – Példaértékű tehát ez a megállapodás abból a szempontból is, hogy egyértelműen megmutatja, hogyan hangolható össze a kormány sikeres befektetési politikája a gazdasági szereplők törekvéseivel” – tette hozzá a nemzetgazdasági miniszter.

Az Ericsson hazai leányvállalatának vezetője bejelentette, hogy az anyacég további fejlesztéseket hoz Magyarországra: „a felhőalapú szolgáltatásoknak a fejlesztése, illetve ezzel párhuzamosan a nagy tömegű adatoknak az analizálása, a Big Data Analitics, mind a kettő részben idejön Magyarországra. A fejlesztés egyik helyszíne a kettő közül itt lesz Magyarországon. Ami nem csak ezért fontos, mert ez egy újabb elismerés a magyar kutató-fejlesztő központnak. De korábban a kutatórészlegben itt, Magyarországon már a kutatók megalapozták ezt, amit most egy fejlesztési stádiumban termékként fogunk továbbfejleszteni” – fogalmazott Éry Gábor, az Ericsson Magyarország Kft. vezérigazgatója.

Az Ericssonnak van a legnagyobb kutatás-fejlesztési részlege a hazai infokommunikációs iparban, 1700 alkalmazottjának 90 százaléka diplomás, 10 százalékuk tudományos fokozattal is rendelkezik. Eddig 550 szabadalmat nyújtottak be az Ericsson magyar mérnökei.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Emelkedő forgalomban csökkent a BUX a héten

Emelkedő forgalomban csökkent a BUX a héten

Emelkedő forgalom mellett csökkent a héten a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 64 988,33 ponton zárt csütörtökön, 1105,29 ponttal, 1,67 százalékkal alacsonyabban, mint egy héttel korábban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!