2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Gazdaság

A Pápai Húsnak van B terve az orosz tilalomra

Új piacokkal próbálja pótolni az oroszországi exportkiesést a Pápai Hús. A húsipari cég a termékek 30 százalékát szállította Oroszországba, Moszkva a húsexportot már májusban elrendelte – állat.egészségügyi hiányosságra hivatkozva.

Átvészelte és túlélte a csődhelyzetet a Pápa Hús Kft.. Az elmúlt fél évben kifizették a korábbi tulajdonos tartozásait, és elindulhatott a vállalat működésének újraszervezése. A húsipari cégnek azonban jelentős bevételkiesést jelentett, hogy az oroszok már májusban leállították a pápai exportot. „Az exportra kerülő pápai termékeknek harmada-negyede került korábban az orosz piacra, ez egymilliárdos üzletet jelentett a Pápai Húsnak. Május környékén született meg az orosz döntés, aminek következtében mi már nem szállíthattunk terméket az orosz piacra. Egyértelműnek tűnik, bár állat-egészségügyi okokra hivatkoztak, de emögött az ukrán válság hatásai érezhetőek, hiszen éppen akkor a krími ügyek voltak napirenden” – mondta Áldozó Tamás, Pápa polgármestere.

A magyar húsipari cég megkapta a hiányosságokról szóló listát az oroszoktól, amit több millió forintos beruházással pótoltak. A szükséges változtatások a hónap közepére elkészülnek, ennek ellenére az orosz szankció miatt továbbra sem kerülhetnek pápai termékek az orosz piacra. „A Kreml tájékoztatása szerint ez egy éves embargó. Ezt az egy évet mi nem tudjuk kivárni. Kell B verzió, a B verzióról tegnap egy stratégiai döntést hozott a menedzsment, az irányba indulunk el, és ha az orosz piac mégis megindul, azt is hasznosítjuk” – mondta Uzsoky András, a Pápa Hús Kft. ügyvezető igazgatója.


A Pápai Hús cseh, lengyel, japán és amerikai exportbővítésével próbálja pótolni a bevételkiesést. A cég vezetői abban is bíznak, hogy bizonyos termékcsoportokra, mint például a hőkezelt készítményre nem vonatkozik a korlátozás.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Nem akar meleg szeminaristákat felvenni Ferenc pápa

Nem akar meleg szeminaristákat felvenni Ferenc pápa

Elég lesz, túl sok a „buzulás” – hangzott el a pápa szájából az olasz püspöki kar zárt ülésén a minap, utalva arra, hogy ne engedélyezzék a homoszexuális szeminaristák felvételét. Erről írt a The Guardian brit napilap. Ferenc pápa oldott beszélgetésen mondta ezt az olasz püspökök társaságában.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Rohad a főváros úthálózata

Rohad a főváros úthálózata

Rohamosan romlik Budapest közúti infrastruktúrájának állapota, ez lehet a hétköznapi tapasztalata azoknak az autósoknak, akik napi szintet koptatják az aszfaltot Budapest útjain.
Orbán Viktor: A magyar vidék, a magyar gazdák számíthatnak ránk

Orbán Viktor: A magyar vidék, a magyar gazdák számíthatnak ránk

Brüsszel tisztességtelenül járt el a magyar és az uniós gazdákkal szemben, amikor egyre szigorúbb szabályokkal növelte a termelők költségeit, és közben versenyre kényszerítette őket olyan, a közösségen kívüli termelőkkel, akikkel szemben semmilyen elvárást nem támasztott – mondta az agrárgazdasági kamara lapjának, a NAKlapnak adott interjúban Orbán Viktor miniszterelnök.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!