2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Gazdaság

A Pápai Húsnak van B terve az orosz tilalomra

Új piacokkal próbálja pótolni az oroszországi exportkiesést a Pápai Hús. A húsipari cég a termékek 30 százalékát szállította Oroszországba, Moszkva a húsexportot már májusban elrendelte – állat.egészségügyi hiányosságra hivatkozva.

Átvészelte és túlélte a csődhelyzetet a Pápa Hús Kft.. Az elmúlt fél évben kifizették a korábbi tulajdonos tartozásait, és elindulhatott a vállalat működésének újraszervezése. A húsipari cégnek azonban jelentős bevételkiesést jelentett, hogy az oroszok már májusban leállították a pápai exportot. „Az exportra kerülő pápai termékeknek harmada-negyede került korábban az orosz piacra, ez egymilliárdos üzletet jelentett a Pápai Húsnak. Május környékén született meg az orosz döntés, aminek következtében mi már nem szállíthattunk terméket az orosz piacra. Egyértelműnek tűnik, bár állat-egészségügyi okokra hivatkoztak, de emögött az ukrán válság hatásai érezhetőek, hiszen éppen akkor a krími ügyek voltak napirenden” – mondta Áldozó Tamás, Pápa polgármestere.

A magyar húsipari cég megkapta a hiányosságokról szóló listát az oroszoktól, amit több millió forintos beruházással pótoltak. A szükséges változtatások a hónap közepére elkészülnek, ennek ellenére az orosz szankció miatt továbbra sem kerülhetnek pápai termékek az orosz piacra. „A Kreml tájékoztatása szerint ez egy éves embargó. Ezt az egy évet mi nem tudjuk kivárni. Kell B verzió, a B verzióról tegnap egy stratégiai döntést hozott a menedzsment, az irányba indulunk el, és ha az orosz piac mégis megindul, azt is hasznosítjuk” – mondta Uzsoky András, a Pápa Hús Kft. ügyvezető igazgatója.


A Pápai Hús cseh, lengyel, japán és amerikai exportbővítésével próbálja pótolni a bevételkiesést. A cég vezetői abban is bíznak, hogy bizonyos termékcsoportokra, mint például a hőkezelt készítményre nem vonatkozik a korlátozás.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!