2023. 09. 28. Csütörtök Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:25

Gazdaság

"A lyukas zacskót fogjuk osztani a kerületekkel"

Lemondásra szólította fel Horváth Csaba a főpolgármestert és helyetteseit, illetve azokat a fideszes budapesti képviselőket, akik az Országgyűlésnek is tagjai.

A szocialista politikus szerint a kormánypárti képviselők elárulták budapesti esküjüket, mert 2010 óta a főváros és a kerületek 30 milliárd forintot veszítettek a forrásmegosztáson.

Horváth Csaba azt hangoztatta: a kormány által átvállalt feladatok nem állnak arányban a források elvonásával. „A lyukas zacskót fogjuk osztani a kerületekkel, mert a főváros és a kerületek összességében csak ezen az egy forrásmegosztási tételen több mint 30 milliárd forintot veszítettek 2010-óta. Ennyivel kevesebből kell hogy az önkormányzatok a növekvő feladatokat legalább azonos színvonalú ellátásként biztosítani tudják” – nyilatkozta az MSZP fővárosi frakcióvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tovább folytatódik az erzsébetvárosi lift kálváriája

Tovább folytatódik az erzsébetvárosi lift kálváriája

Az erzsébetvárosi polgármester ígérete ellenére még mindig nem használhatják a lakók az egyik Király utcai társasház liftjét. A személyfelvonó, amit az önkormányzat egyik cége felügyel, 2019-óta áll, hiába költöttek rá a lakók 40 millió forintot.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!