2020. július 5.,
vasárnap, Emese, Sarolta napja

A költségcsökkentésükről egyeztetnek majd

,

2015. január 22., csütörtök 08:11, frissítve: csütörtök 09:56

A jövő héten egyeztethet a Fidesz-frakció a Magyar Pékszövetséggel és az Élelmiszerfeldolgozók Országos Szövetségével.

A jövő héten egyeztethet a Fidesz-frakció a Magyar Pékszövetséggel és az Élelmiszerfeldolgozók Országos Szövetségével arról, hogy az üzemanyagok árának csökkentése mekkora költségcsökkenést jelent számukra.
A Magyar Nemzet úgy tudja, a találkozót Rogán Antal kezdeményezte. A kormánypárti politikus korábban úgy nyilatkozott, érdemes lenne megvizsgálni, miért nem csökken a péktermékek ára, miközben az üzemanyag jóval olcsóbb lett. A fogyasztói árak alakulása miatt egyébként szerdán vizsgálatot indított a nemzetgazdasági tárca.

Az Élelmiszerfeldogozók Országos Szövetsége még nem kapta meg a meghívót a jövő hétre tervezett egyeztetésre. A szövetség titkára a Hír TV-nek azt mondta, hogy az élelmiszerárak azért nem csökkennek, mert a feldolgozók egyéb kiadásai megnövekedtek. Szöllősi Réka példaként említette az útdíjat is.

„Attól, hogy az előállítás egyik költségeleme csökken, még korántsem biztos, hogy a fogyasztói ára csökkenni fog. A kereslet mellett nagyon fontosak az egyéb tényezők, és ezekben jelentős növekedés állt és állhat be a közeljövőben is, gondolok itt arra, hogy az élelmiszer árát nemcsak a gázolaj ára határozza meg, hanem például a minimálbér emelése, az útdíj, nagyon fontos az euróárfolyam is, hiszen sokan importalapanyagból dogoznak” – nyilatkozta a szövetségi titkár.

Forrás: Hír TV