2023. 09. 22. Péntek Móric napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Gazdaság

A karácsonyi ünnepi időszak felzárkózott a szilveszterhez

Megteltek a budapesti hotelek az év utolsó napjaira. Szobát már csak nehezen lehet ilyenkor foglalni. A fővárosban leginkább külföldi vendégek szállnak meg, a magyarok többnyire vidéki szállodákat választanak.

  • A karácsonyi ünnepi időszak felzárkózott a szilveszterhez

„Nem tudtuk, hogy hol töltsük az újévet. Többször voltunk már Bécsben, Prágában és most Budapestet választottuk. Nagyon sok barátom mondta, hogy nagyon izgalmas a város, és mi azt mondtuk, ok, legyen Budapest” – fogalmazott egy román férfi, aki a magyar fővárosban tölti a szilvesztert.

Hozzá hasonlóan rengeteg külföldi érkezett a fővárosba az év utolsó napjaiban.

„Oslóból jöttem, Norvégiából. Nagyon tetszik Magyarország. Többször voltam már itt, ez már az ötödik alkalom. A barátnőmmel jöttünk, és nagyon élvezzük az itt töltött időt” –mondta egy másik turista.

A hotelek gyakorlatilag megteltek a külföldi turistákkal, az év utolsó időszakában szinte száz százalékos a szállodák kihasználtsága. A korábbi trendekkel ellentétben azonban már nem csak szilveszterre érkeznek külföldi vendégek, hanem a magyar családok közül is sokan úgy döntenek, hogy akár a karácsonyt is szállodában töltik.

„Évek óta az már egy kitartó és megbízható trend, hogy itt, a budapesti Danubius Szállodák, így a Radisson Blu Béke Hotel is erre az időszakra mindig megtelik. Igazából most, ami újszerű trend, talán az, hogy a szilveszter mellé teljes egészében felzárkózik a karácsonyi ünnepi időszak is, és ez is egy kifejezetten magas forgalmú időszakká alakult át. Ami nekünk nagyon fontos, hogy az elmúlt években a kereslet növekedésével egy időben sikerült árakban is egy magasabb szinten értékesítenünk” – emelte ki Varga Csaba, a Radisson Blu Béke Hotel Danubius Hotels Goup igazgatója.

Ez a hotel az egész év során közel 75 százalékos kihasználtsággal működött, ami nagyon jó eredmény, tette hozzá a szálloda vezetője.

„A klasszikus előszezon, középszezon, főszezon gondolatok az elmúlt években eltűntek, tehát sokkal kiegyenlítettebb a forgalom, ami azt jelenti, hogy nyilván valóan azok az időszakok erősödtek meg, ami a múltban, a klasszikus időszakokban mondjuk nem számítottak erősnek, de decemberen belül azért óriási különbség van az ünnepi időszak és mondjuk az első két hét között. Nyilvánvalóan a karácsony előtti egy-két naptól kezdődően az újév második, harmadik napjáig van az, ami igazán a 100 százalékos foglaltság körüli állapotot jelenti” – tette hozzá.

A budapesti hotelekben szilveszterkor leginkább német, francia, olasz és távol-keleti vendégek szállnak meg, míg a magyarok zöme többnyire a vidéki szállodákat választja.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Kétélű fegyver lenne a banki különadók kiterjesztése

Kétélű fegyver lenne a banki különadók kiterjesztése

Varga Mihály pénzügyminiszter Egerben, a Közgazdász-vándorgyűlésen arról beszélt csütörtökön, hogy a kormány mérlegeli a további adófrontok nyitásának lehetőségét, miután a bankok profitja jelentősen emelkedett az elmúlt egy évben.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!