2023. 12. 09. Szombat Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Globál 23:20

Gazdaság

A Dunaferr elfogadta a kormány vételi ajánlatát

A Dunaferr vezetése elfogadta a kormány vételi ajánlatát, így elkezdődhetnek a tárgyalások – jelentette be Varga Mihály Kőszegen, a Tranzit fesztiválon. A nemzetgazdasági miniszter szerint nem államosításról van szó, a kormány piaci ajánlatot tett a Dunaferrért.

A lépést azzal indokolta, hogy 1500 vagy még több ember munkahelye forog kockán, és nem engedhetik meg, hogy ennyi család létbizonytalanságba kerüljön. Hozzátette azt is: átnézik a cég adásvételi szerződését, mert úgy tudni, hogy a tulajdonosok abban jelentős feltőkésítést és fejlesztést vállaltak.


„Ez nem államosítás, az államosítás 1946 és 49 között történt meg, amikor a Rimamurányi Vasművet egy fillér kártérítés nélkül vette az állam a tulajdonosaitól. Itt nem erről van szó, piaci alapon teszünk egy vételi ajánlatot a cégnek, ha ezt elfogadják, akkor kerül sor az állami érdekkörbe vonásra” – mondta a nemzetgazdasági miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vereség Svédországtól, nem juthat nyolc közé a magyar válogatott

Vereség Svédországtól, nem juthat nyolc közé a magyar válogatott

A magyar válogatott 26-22-re kikapott a svéd csapattól a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjében szombaton, így már biztosan nem juthat a legjobb nyolc közé, de olimpiai selejtezőt érő helyen még végezhet.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!