2022. 10. 06. Csütörtök Brúnó, Renáta napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Gazdaság

A béremelés után is dolgozhatnak másodállásban az orvosok

A béremelés után is dolgozhatnak másodállásban az orvosok - ezt a miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be a Kormányinfón. Gulyás Gergely eloszlatta a kamara azon aggályait is, miszerint az orvosokat bármikor lehetne bárhová vezényelni, a miniszter szerint ugyanis ezt csak veszélyhelyzetben és az ésszerűség határain belül lehet majd megtenni.

  • A béremelés után is dolgozhatnak másodállásban az orvosok

A miniszterelnök a Hír TV-ben, a szerdai kormányülést követően jelentette be,hogy az orvosok béremelését valamint a hálapénz kivezetését szóról-szóra a Magyar Orvosi Kamara javaslatát fogadták el, de több területet még szabályozni kell.

Varga Péter a mohácsi kórház 32 éves rezidense. Üdvözli a kormány által bejelentett béremelést és a paraszolvenciával kapcsolatos intézkedéseit.

A Magyar Orvosi Kamara viszont néhány, a törvényben nem szabályozott terület miatt fejezte ki aggodalmát. Szerintük például az orvost korlátlanul átvezényelhetik akár az ország másik felébe, vagy nem vállalhatnak másodállást.

A miniszterelnökséget vezető miniszter az orvosi kamara aggodalmaira úgy reagált, hogy csak rendkívüli helyzetben - például járványidőszakban - lehet az orvosokat átvezényelni, valamint a halmozott másodállás vállalást tiltanék meg.

Gulyás Gergely hozzátette, azt szeretnék megszüntetni, hogy valaki a nyolc órás munkaideje után még három helyen rendeljen, mert ez a gyógyítás rovására megy.

Kapcsolódó anyagok:

Operatív Törzs: Terv szerint zajlik a védekezés

932-vel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

Orbán Viktor: Az országnak működnie kell

Gulyás Gergely: Hazánk a jobban védekező országok közé tartozik

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Spórolást sürgetnek az uniós képviselők

Spórolást sürgetnek az uniós képviselők

Európai parlamenti képviselők egy csoportja azt sürgeti, hogy az energiatakarékosság jegyében a havi rendszerességgel, Strasbourgban tartott ülésnapokat Brüsszelben tartsák meg.
Továbbra is hatalmas a kereslet a tűzifa iránt

Továbbra is hatalmas a kereslet a tűzifa iránt

A Bánhorváti Erdészeti Igazgatóságának területén tett látogatást Németh Szilárd a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős államtitkár és Demeter Zoltán a térség fideszes országgyűlési képviselője.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!