2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Bayer show 21:10

Gazdaság

A béremelés után is dolgozhatnak másodállásban az orvosok

A béremelés után is dolgozhatnak másodállásban az orvosok - ezt a miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be a Kormányinfón. Gulyás Gergely eloszlatta a kamara azon aggályait is, miszerint az orvosokat bármikor lehetne bárhová vezényelni, a miniszter szerint ugyanis ezt csak veszélyhelyzetben és az ésszerűség határain belül lehet majd megtenni.

  • A béremelés után is dolgozhatnak másodállásban az orvosok

A miniszterelnök a Hír TV-ben, a szerdai kormányülést követően jelentette be,hogy az orvosok béremelését valamint a hálapénz kivezetését szóról-szóra a Magyar Orvosi Kamara javaslatát fogadták el, de több területet még szabályozni kell.

Varga Péter a mohácsi kórház 32 éves rezidense. Üdvözli a kormány által bejelentett béremelést és a paraszolvenciával kapcsolatos intézkedéseit.

A Magyar Orvosi Kamara viszont néhány, a törvényben nem szabályozott terület miatt fejezte ki aggodalmát. Szerintük például az orvost korlátlanul átvezényelhetik akár az ország másik felébe, vagy nem vállalhatnak másodállást.

A miniszterelnökséget vezető miniszter az orvosi kamara aggodalmaira úgy reagált, hogy csak rendkívüli helyzetben - például járványidőszakban - lehet az orvosokat átvezényelni, valamint a halmozott másodállás vállalást tiltanék meg.

Gulyás Gergely hozzátette, azt szeretnék megszüntetni, hogy valaki a nyolc órás munkaideje után még három helyen rendeljen, mert ez a gyógyítás rovására megy.

Kapcsolódó anyagok:

Operatív Törzs: Terv szerint zajlik a védekezés

932-vel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

Orbán Viktor: Az országnak működnie kell

Gulyás Gergely: Hazánk a jobban védekező országok közé tartozik

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

A Regnum a SPAR Magyarország saját húsüzeme. A cég ilyet elsőként és egyedüliként hozott létre az élelmiszer-kiskereskedelmi láncok közül. Az elmúlt két évtized során komoly fejlődésen ment keresztül a vállalat, több mint 8 milliárd forintot fordítottak fejlesztésre.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!