2021. június 13.,
vasárnap, Antal, Anett napja

A béremelés után is dolgozhatnak másodállásban az orvosok

Hír TV

2020. október 8., csütörtök 17:06

A béremelés után is dolgozhatnak másodállásban az orvosok - ezt a miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be a Kormányinfón. Gulyás Gergely eloszlatta a kamara azon aggályait is, miszerint az orvosokat bármikor lehetne bárhová vezényelni, a miniszter szerint ugyanis ezt csak veszélyhelyzetben és az ésszerűség határain belül lehet majd megtenni.

A miniszterelnök a Hír TV-ben, a szerdai kormányülést követően jelentette be,hogy az orvosok béremelését valamint a hálapénz kivezetését szóról-szóra a Magyar Orvosi Kamara javaslatát fogadták el, de több területet még szabályozni kell.

Varga Péter a mohácsi kórház 32 éves rezidense. Üdvözli a kormány által bejelentett béremelést és a paraszolvenciával kapcsolatos intézkedéseit.

A Magyar Orvosi Kamara viszont néhány, a törvényben nem szabályozott terület miatt fejezte ki aggodalmát. Szerintük például az orvost korlátlanul átvezényelhetik akár az ország másik felébe, vagy nem vállalhatnak másodállást.

A miniszterelnökséget vezető miniszter az orvosi kamara aggodalmaira úgy reagált, hogy csak rendkívüli helyzetben - például járványidőszakban - lehet az orvosokat átvezényelni, valamint a halmozott másodállás vállalást tiltanék meg.

Gulyás Gergely hozzátette, azt szeretnék megszüntetni, hogy valaki a nyolc órás munkaideje után még három helyen rendeljen, mert ez a gyógyítás rovására megy.

Kapcsolódó anyagok:

Operatív Törzs: Terv szerint zajlik a védekezés

932-vel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

Orbán Viktor: Az országnak működnie kell

Gulyás Gergely: Hazánk a jobban védekező országok közé tartozik

Hír TV