2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:10

Gazdaság

A behajtócégek módszerei olykor már zaklatásnak minősülnek

A PSZÁF tavaly év végi adatai szerint a magyar háztartásoknak csaknem 7000 milliárd forint banki hiteltartozása volt, ennek 27 százaléka 90 napon túli késedelem. A hitelintézeteknek egyre nagyobb gondot okoz a kintlévőségek behajtása, ezért az esetek többségében követeléskezelő cégek segítségét veszik igénybe.

Egy, a Hír TV Panaszkönyv című műsorának nyilatkozó ügyvéd azt mondta: az egyes cégek olyan módszereket alkalmaznak, amelyek sok esetben zaklatásnak minősülnek. „A törvényi tényállás azt tartalmazza, hogy aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetőleg mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, rendszeresen vagy tartósan mást háborgat, így különösen mással annak akarata ellenére telekommunikációs eszköz útján vagy személyesen rendszeresen kapcsolatot teremteni törekszik, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – fogalmazott Béres-Deák Attila. – Tehát álláspontom szerint ez az éjjel-nappal zaklatás vagy telefonálgatás kimeríti ezt a törvényi tényállást” – tette hozzá az ügyvéd.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a fogyasztók érdekeinek védelméért ajánlást adott ki a pénzintézetek számára a követeléseik kezelése során elvárható gyakorlatról. Az ajánlás május 1-jétől lép életbe. Bővebb információk a 19 óra 30 perckor kezdődő Panaszkönyvben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!