2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:55

Gazdaság

2,0 százalékkal nőtt a vendégforgalom februárban

Februárban 2,0 százalékkal nőtt a szálláshelyek vendégforgalma, a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 3,3 százalékkal, a belföldi vendégek által eltöltötteké 0,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.

  • 2,0 százalékkal nőtt a vendégforgalom februárban

Az év első két hónapjában a kereskedelmi szálláshelyek 0,7 százalékkal több, 3,1 millió vendégéjszakát regisztráltak. A külföldi vendégek 1,1 százalékkal, a belföldiek 0,2 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken.

Februárban a külföldi vendégek száma 4,7 százalékkal, a vendégéjszakáké 3,3 százalékkal nőtt. A szálláshelyekre érkezett 327 ezer vendég összesen 803 ezer vendégéjszakát töltött el. A külföldiek a vendégéjszakák közel héttizedét a Budapest-Közép-Duna-vidék régióban töltötték, 5,4 százalékkal többet, mint az előző év azonos hónapjában.

A Lengyelországból érkezettek februárban ötször annyi, 76 ezer vendégéjszakát töltöttek el a magyarországi szálláshelyeken, mint tavaly februárban, 179,3 százalékkal nőtt a spanyol, 150 százalékkal a svájci és 56,1 százalékkal a cseh vendégforgalom.

A belföldi vendégek száma 0,9 százalékkal magasabb volt, mint tavaly februárban és megközelítette a 369 ezret. Az általuk eltöltött vendégéjszakák száma 0,6 százalékkal több az egy évvel ezelőttihez képest.

A szállodák szobakihasználtsága 50,8 százalékos volt, alig 0,1 százalékponttal alacsonyabb az egy évvel korábbinál.

A bruttó árbevétel folyó áron 7,0 százalékkal, 27,7 milliárd forintra nőtt, ezen belül a szállásdíj-bevétel 5,7 százalékkal, 14,4 milliárd forintra emelkedett. A vendéglátásból eredő bevételek 20,2 százalékos emelkedéssel 7,9 milliárd forintra nőttek, míg az egyéb bevételek 4,9 százalékkal, 5,4 milliárd forintra csökkentek.

Egy szállodai szoba átlagára februárban 17 145 forint volt, 4,9 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A szállodák egy szobára jutó összes bevétele (TREVPAR) 6,2 százalékkal, 16 ezer 700 forintra nőtt, ebből a szállásdíjbevétel (REVPAR) 4,9 százalékkal, 8 ezer 700 forintra emelkedett.

Széchenyi Pihenőkártyával a kártyatulajdonosok 16 százalékkal többet, 1,2 milliárd forintot fizettek a kereskedelmi szálláshelyeken.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Magyar Péter háborúpárti. Háborúpárti külföldi támogatói vannak, és háborúpárti partnereket keres külföldön. Magyar Péter ezért a legdurvább háborús retorikát képviselő Európai Néppárthoz akar csatlakozni - közölte Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a kormánypárt közösségi oldalára feltöltött videóban. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Egyre többen dolgoznak Magyarországon + videó

Egyre többen dolgoznak Magyarországon + videó

Márciusban 38 ezerrel dolgoztak többen, mint egy évvel korábban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. Az ezzel kapcsolatos résztelekről Pásztor Szabolcsot, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány kutatási igazgatóját kérdeztük.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!