2023. 02. 08. Szerda Aranka napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Gazdaság

1,3 milliárd forint hiányzik a hódmezővásárhelyi költségvetésből

Veszélybe került Hódmezővásárhely működése, súlyos milliárd hiányzik a költségvetésből - erről maga Márki-Zay Péter számolt be.

  • 1,3 milliárd forint hiányzik a hódmezővásárhelyi költségvetésből

Hódmezővásárhely polgármestere azzal takarózik, hogy a városnak sokkal több a kiadása, mint a bevétele. A kormánypárti képviselők szerint Márki-Zay Péter bevett szokása, hogy csőddel riogat.

- Kormányzati támogatás nélkül csődbe is mehet Hódmezővásárhely - kongatta meg a vészharangot Márki-Zay Péter a csütörtöki rendkívüli önkormányzati ülésen. Arról számolt be, hogy az idei költségvetésben több mint 1,3 tized milliárd forintos hiány tátong.

A hiányt Márki-Zay Péter ismét az előző városvezetésre - így Lázár Jánosra - fogta. A polgármester szerint Hódmezővásárhely az egyetlen megyei jogú város, amely nem kapott támogatást a megemelkedett energiaárak kompenzációjára.

Cseri Tamás szerint a hiányt sokkal inkább az okozza, hogy míg az összes többi megyei jogú város komoly takarékossági intézkedéseket vezetett be, addig Hódmezővásárhely egyebek mellett inkább a városháza tornyának felújításába kezdett, ami önmagában 300 millió forintba került.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

A héten érkezik a dupla nyugdíj

A héten érkezik a dupla nyugdíj

A HírTV által megkérdezett nyugdíjasok már nagyon várják a dupla nyugdíj érkezését. Azok, akik postai úton kérték, már a héten megkapják.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!