2024. 05. 30. Csütörtök Janka, Zsanett napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Radar 17:10

Háború Ukrajnában

Újabb orosz légitámadás érte Ukrajnát + videó

Újabb légi támadás érte a kelet-ukrajnai Donyeck megyét, miközben Ukrajna egyre nagyobb fegyverhiánnyal küzd.

  • Újabb orosz légitámadás érte Ukrajnát + videó

,A háború kitörése utáni első hónapokban már felvetődött ez a probléma annak nyomán, hogy tudjuk, hogy a háború első heteiben nagyon sok fegyvert, csak Kijevben több tízezer gépfegyvert osztottak ki gyakorlatilag úgy, hogy elég volt a személyigazolványt megmutatni és nyilván ez a későbbiekben gondot okozhat, illetve beszélhetünk jelen időben arról, hogy gondot okoz is.

Emellett folyamatosan zajlik a civil ukrán önkéntesek kiképzése - számolt be a HírTv Kárpátaljai tudósítója hozzátéve hogy erre az egyre nagyobb ember-és fegyver hiánnyal küzdő országnak hatalmas szüksége van.

"Minden embernek tudnia kellene, hogy hogyan kell harcolni, hogy hogyan lásson el egy sebesültet, legyen szó akár a rokonaikról, vagy bármely más emberről" - mondta egy önkéntes.

Az ukrán haderőnek egyre nagyobb szüksége van az utánpótlásra. Csütörtökön ugyanis újabb légi támadás érte a kelet-ukrajnai Donyeck megyében fekvő Szelidovét. A légicsapásnak halálos áldozata és több sebesültje is van - közölték az ukrán hatóságok. A lövedékek házakat rongáltak meg, és felgyújtottak egy ipartelepet is. A rakétákat egy nappal az észak-ukrajnai Csernyihiv nagyvárosra mért támadás után indították.

Németország közben új kezdeményezést indított Kijev légvédelmének erősítésére. Annalena Baerbock külügyminiszter segítségért fordult a NATO- és uniós partnerekhez, valamint harmadik államokhoz is.

Ukrajna népére több mint két éve nem akar mást, mint biztonságot és békét. Drámai módon tapasztaljuk, hogy az elmúlt hetek komoly kihívást jelentettek az Ukrajna elleni folyamatos légitámadások miatt. Ezért a védelmi miniszterrel közösen kezdeményeztük a légvédelem nagyobb mértékű támogatását. Közösen indítottunk egy feltérképezést világszerte, különös tekintettel a NATO-n belül is a meglévő légvédelmi képességekre.

A német külügyminisztérium kiemelte, a kérdést a G7-országok külügyminisztereinek találkozóján is megvitatják csütörtökön.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!