2024. 07. 22. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Háború Ukrajnában

Napindító: Dunda György - A béke megteremtése hiányzott a svájci béketárgyalásról + videó

Dunda György, a HírTV kárpátaljai tudósítója számolt be a legfrissebb ukrán eseményekről.

  • Napindító: Dunda György - A béke megteremtése hiányzott a svájci béketárgyalásról + videó

Meglepő volt a vasárnap délután Kijevben. LMBTQ aktivisták vonultak és az ez ellen fellépő aktivisták ellen tüntettek.

"Elvileg hadiállapot idején tilos bármiféle gyülekezés és demonstráció. Ennek ellenére ezt a hatóságok mégis engedélyezték.(...) Ukrajnában is látjuk, érzékeljük, hogy Európában milyen szörnyű módon terjed ez a jelenség és Ukrajnában a társadalom jelentős hányadában nagyon nagy elutasítás jellemzi az ilyen és ehhez hasonló, tisztességes emberi normákkal szembemenő folyamatokat. Éppen ezért volt egy tüntetés. Ezt viszont ukrán radikálisok szervezték." - mondta Dunda György.

Hétvégén tartották Svájcban az ukrajnai békekonferenciát. A megbeszélésen 92 ország vett részt, közülük 57 állam- vagy kormányfői szinten; ezzel ez az esemény volt az év egyik legnagyobb csúcstalálkozója.

"A legfontosabb kérdés, a béke megteremtése. Ez az ami hiányzott a svájci béketárgyalásról. - ezt emelték ki az ukrán alternatív hírforrások." - emelte ki a HírTV kárpátaljai tudósítója.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Háború Ukrajnában - Megpróbálták megölni Putyint + videó

Háború Ukrajnában - Megpróbálták megölni Putyint + videó

Az ukrán biztonsági szolgálatok sikertelenül próbáltak merényletet elkövetni Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen - ezt állítja a szervezet vezetője. Erről beszélt a Háború Ukrajnában című műsorban Kis Benedek József biztonságpolitikai szakértő és Stier Gábor a Moszkvater.com főszerkesztője Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!