2023. 09. 25. Hétfő Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Küldetés 03:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában – Zelenszkij elutasította a Vatikán béketervét

Vukics Ferenc alezredes, katonai szakértő és Kusai Sándor egykori nagykövet a stúdióban, online pedig Stier Gábor, a Moszkvatér.com főszerkesztője volt a vendégünk. Műsorvezető: Ferkó Dániel.

  • Háború Ukrajnában – Zelenszkij elutasította a Vatikán béketervét

Elutasította a Vatikán béketervét Zelenszkij. Az ukrán elnök a felvételek tanúsága szerint kinyújtott kézzel "üdvözölte" a megbeszélésre érkező bíborost, ami udvariatlan gesztus.

Matteo Zuppi bíboros kinevezésének hírét a Vatikáni Sajtóterem tette közzé május 20-án. Korábban maga a pápa beszélt a meggyötört kelet-európai országba indított békemisszióról.

Pietro Parolin bíboros, vatikáni államtitkár kifejtette, hogy ez nem egy olyan misszió, amelynek „elsődleges célja a közvetítés”, hanem az a célja, hogy „mindenekelőtt egy olyan légkör és környezet megteremtését próbálja elősegíteni, amely elvezethet a béke ösvényeihez”.

„Egyelőre Moszkva és Kijev lesz a beszélgetőpartner, aztán majd meglátjuk” – tette hozzá Parolin bíboros, rámutatva, hogy ebből a párbeszédből „nem akarunk senkit kizárni.

Az orosz külügyminiszter mindeközben a gátrobbantással kapcsolatban azt mondja, már ősszel figyelmeztették az ENSZ-t, hogy az ukránok a Noha Kahovka-i vízerőmű megsemmisítésére készülnek.

A többi között ezekről a témákról is kérdeztük szakértőinket.

A teljes adást itt nézheti meg:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Háború Ukrajnában: „Az ukrán gabona valójában amerikai gabona”

Háború Ukrajnában: „Az ukrán gabona valójában amerikai gabona”

Árendás Péter külpolitikai szerkesztő elemezte a legfrissebb híreket, majd Somkuti Bálintot, az MCC Geopolitikai Műhelyének kutatóját kérdezték műsorvezetőink. Adásunk második felében vendégünk volt Bidló Gábor, a Budagabona ügyvezető igazgatója, majd kapcsoltuk Lődár Jenő görögkatolikus áldozópapot.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!