2023. 10. 04. Szerda Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Hitvallók és ügynökök 03:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Ukrajna NATO-csatlakozásáról vitáznak az európai politikusok

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő elemezte az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos legfrissebb történéseket. Adásunk második felében Kiss Rajmundot, az MCC diplomáciai műhelyének vezetőjét és Dunda György tudósítót kérdezték műsorvezetőink.

  • Háború Ukrajnában: Ukrajna NATO-csatlakozásáról vitáznak az európai politikusok

A tartalomból:

  • Drámai képsorokat rögzített egy gépkocsi fedélzeti kamerája Kijevben. Egy rakéta roncsa a lassan araszoló autók közé zuhant. Mindössze fél méteren múlt, hogy nem talált el egy fehér autót, amelynek sofőrje gyorsan tovább hajtott. A támadás még hétfőn történt, az ukránok állítják, hogy légvédelmükkel minden rakétát sikerült megsemmisíteniük.
  • A Kijev elleni légitámadások csütörtök reggel is folytatódtak. Vitalij Klicsko polgármester arról adott hírt, hogy 3 ember, köztük két gyermek meghalt, tízen pedig megsebesültek. A katonaság azt közölte, hogy ezúttal is minden ballisztikus rakétát és robotrepülőgépet lelőttek, a haláleseteket a lehulló törmelékek okozták.
  • Emmanuel Macron francia elnök Pozsonyban arról beszélt, hogy kétségei vannak afelől, hogy lesz-e egység Ukrajna belépése mellett.
  • A NATO védelmi miniszterek Stockholmban tartott külügyminiszteri tanácskozásán egyelőre csak olyan biztonsági garanciákról beszélnek, amelyeket Ukrajna kaphat. Jens Stoltenberg főtitkár azonban leszögezte azt, hogy Oroszország nem akadályozhatja meg Ukrajna NATO-csatlakozását. Hozzátette: a csatlakozási folyamat azonban még nem is tart itt az egyes NATO tagországok vonakodása miatt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!