2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Ukrajna és az Egyesült Államok is tagadja a felelősségét a belgorodi támadásokért

Szakértőinkkel élőben elemeztük a legfrissebb ukrajnai háborús híreket.

  • Háború Ukrajnában: Ukrajna és az Egyesült Államok is tagadja a felelősségét a belgorodi támadásokért

A tartalomból:

  • Robbanóanyagot dobott le egy drón a belgorodi régió egy közútjára Oroszországban. Személyi sérülés nem történt, de közigazgatási épületek, lakóházak és autók rongálódtak meg. A régió kormányzója azt mondta, a légtérben több pilóta nélküli robotrepülőt is lelőttek.
  • Ukrajna után az Egyesült Államok is jelezte, hogy a héten történt belgorodi incidensekhez semmi köze sincs. Oroszország ugyanakkor úgy véli, hogy amerikai harci járműveket és fegyvereket használhattak azok a felkelők, akik szabotázsakciókat hajtottak végre.
  • Szakértők szerint Kijev tagadása ellenére lehetetlennek tűnik, hogy ezek a militáns csoportok az ukrán hadsereg vagy a titkosszolgálatok támogatása nélkül ilyen akciót hajthattak volna végre.
  • Az összecsapásokban egy civil meghalt, 13-an pedig megsebesültek. Moszkva pedig azt közölte, hogy a hatóságok több mint 70 embert likvidáltak. Szergej Sojgu védelmi miniszter leszögezte, hadsereg rendkívül keményen fog reagálni a Belgorod megye elleni támadáshoz hasonló további ukrán akciókra.
  • Az ukrán erők folytatják a védekező hadműveletet, és sikereket értek el a Donyeck megyei Bahmutnál – közölte Olekszandr Szirszkij, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka.
  • Ukrajna sikertelenül kísérelte meg pilóta nélküli motorcsónakokkal támadni a fekete-tengeri gázvezetékeket őrző Ivan Hursz hajót a Boszporusz-szorostól 140 kilométerre északkeletre – közölte az orosz védelmi minisztérium.
  • A NATO-országok de jure, azaz jogilag mára már közvetlen részesei az ukrajnai konfliktusnak, ami növeli az atomhatalmak közötti közvetlen katonai összecsapás veszélyét – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.
  • Kétnapos látogatást tett Pekingben az orosz miniszterelnök. A kormányfő példátlanul magas szintűként jellemezte a jelenlegi orosz-kínai kapcsolatokat, és a kétoldalú gazdasági együttműködés jelentős bővítését jelentő megállapodások sorát írta alá Mihail Misusztyin.
  • Ahogy Berlin azt korábban ígérte, odaadta a régi Leopard típusú harckocsijait az ukránoknak. A német hadsereg így új harckocsikat rendelhet.
  • A német rendőrség szerint erős a gyanú, hogy Ukrajna robbanthatta fel az Északi Áramlatot. A nyomok egy ukrán alapítású utazási irodához vezetnek, amelyet fedőcégként használtak az akcióhoz. Bizonyítékaik vannak, amelyek Ukrajna szerepére utalnak az ügyben. Kijev azonban továbbra is tagadja, hogy köze lenne a gázvezetékek felrobbantásához.
  • Bár formálódik az F-16-os koalíció, megoszlanak a szakértői vélemények arról, hogy mekkora tényleges erősítést jelentenének az ukránok számára az amerikai vadászgépek. Ennek oka a lassú döntéshozatal, amelynek hátterében politikai és technikai megfontolások húzódnak meg. Kevés ország rendelkezik nem használt F–16-osokkal. Emellett a modern gépek jelentős kiképzést és logisztikát igényelnek. nem tudni továbbá, melyik ország fogja magához ragadni a kezdeményezést a kérdésben.
  • A NATO-főtitkár azt mondta, Ukrajna NATO-csatlakozása nincs napirenden mindaddig, amíg a háború dúl. Jens Stoltenberg elismerte, hogy a katonai szövetség tagjai megosztottak Ukrajna esetleges felvételével kapcsolatban.

Teljes adás:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!