2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Újra támadásba lendültek az oroszok Donyeckben

A stúdióban Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő és Csizmadia Tamás elemző. Az adás második részében pedig érkezett hozzánk Litkei Máté, a Klímapolitikai Intézet igazgatója.

  • Háború Ukrajnában: Újra támadásba lendültek az oroszok Donyeckben

Újra támadásba lendültek az oroszok a délkelet-ukrajnai Donyeckben, kiújultak a harcok Harkívban is. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint még rosszabb lesz a helyzet: az ukrán elnök újabb rakétatámadásokra készíti fel a lakosságot. A Pentagon közben bejelentette, fontolóra veszi az amerikai Boeing javaslatát, hogy olcsó, kisméretű precíziós bombákkal lássa el Ukrajnát, amelyeket a bőségesen rendelkezésre álló rakétákra szerelnének fel. Ez lehetővé tenné Kijev számára, hogy messze az orosz vonalak mögött is képes legyen csapást mérni - írta meg a Reuters.

-Korábban nem adtak ilyen fegyvereket, mert abból nemzetközi botrány lenne, de a helyzet azóta változott - mondta Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő - A bombával mintegy 200 km-rel tudnak mélységi támadásokat végrehajtani orosz területen. Olyan tüzérségi lőszert is említettek már az amerikaiak, amellyel 300 km-re lehet lőni, még nem adták át, csak fontolgatják.

A NATO volt hadműveleti főtitkár-helyettese, Adam Kobieracki pedig arról beszélt, hogy a Patriot rakéta rendszerek Kijevbe történő átadása egyenértékű lenne egy NATO-háborúval Oroszországgal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Az Európában élő migránsok is vállalnák a sorkatonai szolgálatot új hazájuk érdekében?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!