2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Budapest retró 2. 03:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Szijjártónak a szeme sem rebbent a halálos fenyegetésre + videó

Életveszélyesen megfenyegették Szijjártó Pétert. A külgazdasági és külügyminiszter a tervek szerint január 29-én utazna Ungvárra. A stúdióban Stier Gábor a Moszkva tér.com főszerkesztője és Vukics Ferenc katonai szakértő. Műsorvezető: Ferkó Dániel.

  • Háború Ukrajnában: Szijjártónak a szeme sem rebbent a halálos fenyegetésre + videó

A tartalomból: 

  • Halálosan megfenyegették Szijjártó Pétert. A január 29-én Kijevbe készülő külgazdasági és külügyminiszter ukrán nyelven íródott üzeneteket kapott, amelyben azt írták: "Magyarok, gyűlöljük a kormányotokat, amely továbbra is mindent megtesz azért, hogy elveszítsük a háborút. Azt hiszitek, hogy a miniszteretek az Ukrajna elleni támadások után csak úgy eljön hozzánk? Mi nem így gondoljuk. Január 29-én tehát robbanásveszélyes üdvözletre számíthatnak. Egy páncélvonat nem fogja megmenteni önöket."

Így reagált a tárcavezető: 

  • Ukrajnának el kellene ismernie a korábban ellenőrzése alatt álló területek egy részének elvesztését, hogy véget vessen az Oroszországgal fennálló konfliktusnak - mondta a szlovák miniszterelnök az RTVS televíziónak adott hétvégi interjúban.
  • Megrázó beszámolót tett közzé egy turistaként Ukrajnába látogató fiatal nő a közösségi oldalán. Maria Mateiciuc azt írta: „Most jöttem haza Ukrajnából, ahol meglátogattam néhány barátomat. Minden, amit hallottunk arról, ami Ukrajnában történik, hazugság. A valóság sötétebb, sivárabb és egyértelműen reménytelen. Nincs olyan, hogy Ukrajna „megnyeri” ezt a háborút. Becsléseik szerint több mint egymillió fiút, apát és férjet vesztettek el; egy egész generáció eltűnt.
  • Washington, és nem Kijev érdekelt az Ukrajna és Oroszország közötti konfliktus folytatásában – jelentette ki Marjorie Taylor Greene republikánus amerikai képviselő. Ő és más keményvonalas republikánus törvényhozók folyamatosan ellenállnak a Biden-kormány kísérleteinek, hogy újabb 60 milliárd dolláros katonai támogatást vigyen keresztül Kijevnek.
  • Újabb csapássorozatot mért az amerikai-brit légierő jemeni célpontokra, köztük a főváros, Szana területeire is az éjszaka. Nem sokkal az akció előtt a húszik bejelentették, hogy sikeresen megtámadtak egy amerikai kereskedelmi hajót. 

Teljes adás: 

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter sajtótájékoztatót tart megbeszélésük után Ungváron, a Kárpátaljai Megyei Állami Közigazgatási Hivatal épületében 2020. szeptember 23-án. MTI/KKM/Borsos Mátyás

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!