2024. 07. 17. Szerda Endre, Elek napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Stockholmban tanácskoznak az uniós külügyminiszterek

A stúdióban Toldi Ottó, a Klímapolitikai Intézet kutatásvezetője és Skype-on kapcsoltuk Stier Gábor külügyi szakértőt, a Moszkvatér.com főszerkesztőjét. Műsorvezető: Árendás Péter.

  • Háború Ukrajnában: Stockholmban tanácskoznak az uniós külügyminiszterek

A tartalomból: 

  • A Kreml szóvivője közölte: Oroszország azért cselekszik katonailag lassan Ukrajnában, mert különleges katonai művelete nem háború. "Teljesen más dolog háborút folytatni. A háború az infrastruktúra teljes tönkretételét, a városok teljes lerombolását jelenti. „Mi nem ezt tesszük. Igyekszünk kímélni az infrastruktúrát és az emberéletet" – mondta Dmitrij Peszkov.
  • A Donyecki Népköztársaság különleges szolgálata tudatta, hogy Ukrajna szélsőségeseket képez ki terrorista tevékenységekre és radikális csoportokban való részvételre a Volnovakha melletti ifjúsági központban.
  • Az Európai Unió külügyminiszterei ma és szombaton informális találkozót tartanak Stockholmban. A napirenden szerepel az ukrajnai helyzet, az Oroszország elleni 11. szankciócsomag megvitatása, valamint a Moldovával és Grúziával fenntartott kapcsolatok. Úgy tudni, külön ülésszakot szentelnek a Kínával való kapcsolatok problémáinak.
  • Kijev az ellentámadás elhalasztását kéri, de Anthony Blinken amerikai külügyminiszter nyilvánosan felhívta a támogatott ukránok figyelmét arra, hogy már mindent megkaptak, ami az ellentámadáshoz kell. Mint mondta: Ideje harcolni és visszaszerezni az elveszett területeket. Ukrajnában ezzel nem értettek egyet.
  • Mi a helyzet ezzel az ellentámadással? Jevgenyij Prigozsin, az orosz Wagner katonai magáncég vezetője pedig azt állítja: már elkezdődött az ukrán ellentámadás, és Bahmutnál az ukrán fegyveres erők alegységei behatolnak a szárnyakba.

Teljes adás: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!