2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:05

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Párizstól Moszkváig sokan elítélték Macron kijelentését + videó

A stúdióban Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő és Nicolas de Lamberterie francia újságíró, valamint adásunk második felében vendégünk volt Toldi Ottó, a Klímapolitikai Intézet vezető kutatója. Műsorvezető: Yann Caspar.

  • Háború Ukrajnában: Párizstól Moszkváig sokan elítélték Macron kijelentését + videó

A tartalomból: 

  • Kedd délutánra Kijev is elismerte, hogy újabb településeket vesztett el. Az oroszok elfoglalták Sztepove és Szeverne falvakat. Avgyijivka bevétele után az orosz erők a várostól északra és nyugatra is folytatták az előrenyomulást.
  • Még a NATO-főtitkár is sietett megnyugtatni mindenkit a francia elnök kijelentése után, ami szerint a Nyugat szárazföldi erőket küldhet Ukrajnába. Stoltenberg azt mondta: a NATO nem küld csapatokat Ukrajnába.
  • Arra kéri Európát a francia elnök, hogy ne várja meg az amerikai választásokat, hanem támogassa Ukrajnát és erősítse meg saját biztonságát már most.
  • Közben az Egyesült Államok leállása elkerülhetetlen a költségvetés hiányában - írta az Axios hírportál az amerikai törvényhozókra hivatkozva, akik szerint a Kongresszusban a morál mára szinte nullára esett. Úgy látják, a republikánusok nem hajlandóak kompromisszumra és nem félnek a leállástól.
  • Miért olyan fontos Ukrajna? - tette fel a kérdést még a háború kitörése után a kanadai a SecDev geopolitikai kutatóintézet, és adatokat közölt az ország ásványkincs- és energiavagyonáról. A tanulmányt a Washington Posttól kezdve a BBC-ig leközölte a sajtó. Eszerint Ukrajna első helyen áll uránérctartalék, második helyen titánérc és higanytartalék tekintetében Európában, palagázból pedig a harmadik. Ukrajnában van világ második legnagyobb vasérctartaléka és a hetedik legnagyobb széntartalék. Iparát tekintve Európában első az ammóniatermelésben, valamint itt található a kontinens második, és a világ negyedik legnagyobb földgázvezeték-rendszere.

Teljes adás: 

Fotó: MTI/EPA/Javier Etxezarreta

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!