2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: össztűz alatt Tucker Carlson a Putyin-interjú miatt + videó

Amerikában felháborodást okozott Tucker Carlson, amiért interjút készített Putyinnal. A stúdióban Vukics Ferenc, katonai szakértő és Stier Gábor, a Moszkvatér.com főszerkesztője. Műsorvezető: Yann Caspar.

  • Háború Ukrajnában: össztűz alatt Tucker Carlson a Putyin-interjú miatt + videó

A tartalomból: 

  • Felmentette Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a fegyveres erők főparancsnokát tisztségéből. Valerij Zaluzsnij helyére Olekszandr Szirszkij vezérezredest, a szárazföldi erők parancsnokát nevezte ki.
  • Eli David izraeli kutató azt írta a közösségi oldalán: „Felháborodást látok Tucker Carlson kapcsán, amiért interjút készített Putyinnal. Hol van a felháborodás, amikor a CNN és a BBC interjút készít a Hamász vezetőivel?”
  • Akár kémkedéssel is megvádolhatják az Egyesült Államokban Tucker Carlsont az orosz elnökkel készített interjúja miatt - jelentette a Newsweek.
  • Leközölte a sajtó a Putyin-interjú teljes leiratát, Tucker Carlson pedig a saját közösségi oldalán osztotta meg a felvételt. A több órás beszélgetést február 6-án este rögzítették. Az orosz elnök az ukrajnai háború okairól azt mondta: 2008-ig szoros együttműködés volt Ukrajna és Oroszország között. 2008-ban, a bukaresti csúcstalálkozón azonban Ukrajna előtt megnyíltak a NATO kapui. Putyin leszögezte: nem így állapodtunk meg.
  • Amióta megalakult a Robert Fico vezette legújabb kormánykoalíció, Szlovákia nem szállít fegyvereket Ukrajnába. Az ukrajnai háború elől több millióan menekültek el, a többi közt Szlovákia irányába. Északi szomszédunk helyzetét azonban nehezíti a migránsáradat is. Molnár Péter kollégánk annak járt utána, hogy hogyan érintik a hétköznapok emberét ezek a kihívások.
  • Antony Blinken amerikai külügyminiszter csütörtökön elhagyta a Közel-Keletet. A négy országot érintő közel-keleti utazás befejezéseként – a konfliktus kirobbanása óta az ötödik alkalommal a térségben – Blinken visszatért Washingtonba. Netanjahu izraeli miniszterelnök elutasította a Hamasz válaszát a tűzszüneti javaslatra, mert az az izraeli hadsereg kivonását szabta feltételül a Gázai övezetből.

Teljes adás: 

Fotó: Vlagyimir Putyin orosz államfő (j) interjút ad Tucker Carlson amerikai médiaszemélyiségnek a moszkvai kormányzati negyedben, a Kremlben 2024. február 9-én. Putyin az ukrajnai háború 2022. februári kiszélesedése óta először adott interjút nyugati újságírónak. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Gavriil Grigorov

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!