2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Magyar retró 1. 11:00

Külföld

Az ukrán fegyveres erők új főparancsnokának nem sokat számít az emberélet + videó

Olekszandr Szirszkij személyében új főparancsnoka van az ukrán fegyveres erőknek, korábban ő irányította a hatalmas emberáldozatokkal járó bahmuti védekezést, most pedig azt ígérte, hogy bármi áron meg fogja védeni Avgyijivkát - számolt be Dunda György, a HírTV ungvári tudósítója.

  • Az ukrán fegyveres erők új főparancsnokának nem sokat számít az emberélet + videó

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a hadsereget érintő fontos változtatásokat jelentett be csütörtök este azt követően, hogy felmentette tisztségéből Valerij Zaluzsnijt, az ukrán fegyveres erők főparancsnokát, és a helyére Olekszandr Szirszkij vezérezredest nevezte ki.

Dunda György közlése szerint az új főparancsnok megítélését sok kétely övezi. Nevük elhallgatását kérő ukrán katonák elmondták, Olekszandr Szirszkijnél nem sokat számít az emberélet és gondolkodás nélkül bármilyen frontszakaszon hajlandó bevetni őket. 

Egyébként Oroszországban született, Moszkvában szerzett katonai képesítést, szülei és testvére a mai napig Oroszországban élnek, sőt az édesapja az orosz hadsereg nyugalmazott tisztje. Az ukrán médiumok arról is beszámoltak, hogy Szirszkij édesanyja Putyint éltette és kigúnyolta Ukrajnát (...) meglepő, hogy valaki ilyen szoros kötelékekkel az ukrán hadsereg irányítója lett

- tette hozzá. 

Fotó: Olekszandr Szirszkij. MTI/EPA/Vitalij Noszacs

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Képes lesz Szlovákia csökkenteni a társadalmi megosztottságot?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!