2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Európa a háború árnyékában - A Századvég Alapítvány konferen 09:25

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Moszkva megtiltja az Egyesült Királyság hajóinak a Barents-tengeren való halászatot + videó

Búcsú a fish and chips-től? Oroszország megtiltani készül Londonnak a tőkehal és foltos tőkehal halászatát a Barents-tengeren, ami akár élelmiszerválsághoz vezethet az Egyesült Királyságban. A stúdióban Toldi Ottó a Klímapolitikai Intézet vezető kutatója és Csizmadia Tamás jogász elemző. 

  • Háború Ukrajnában: Moszkva megtiltja az Egyesült Királyság hajóinak a Barents-tengeren való halászatot + videó

A tartalomból: 

  • ,,A háború befejezésének egyik feltétele az, hogy Oroszország lemond az atomfegyvereiről’’ jelentette ki Ivan Havriljuk ukrán védelmi miniszterhelyettes a Tagesspiegel című német lapnak adott interjújában.
  • Az Egyesült Királyság lesz az egyetlen acéltermeléssel nem rendelkező G20-tag. Az indiai Tata Steel pénteken bejelentette, hogy bezárja a walesi Port Talbotban lévő üzemének mindkét kohóját, és ezzel 2800 munkahelyet szüntet meg, annak a tervnek a részeként, hogy az Egyesült Királyságban lévő veszteséges üzemét karcsúbbá és zöldebbé tegye.
  • Sokszor beszélünk arról, hogy az európai szankciók nem működnek, sőt, hogy kárt is okoznak az európai országoknak. De amikor az oroszok reagálnak, akkor viszont hatékonyabbnak tűnik.
  • Vlagyimir Putyin kormánya támogatja a mezőgazdasági minisztérium által benyújtott törvénytervezetet, amelynek értelmében Oroszország kilépne egy szovjetunió korabeli halászati megállapodásból, amely lehetővé tette a brit hajók számára a Barents-tengeren való halászatot - írja az Izvesztyija orosz lap. 2023-ban brit halászok több mint félmillió tonna tőkehalat fogtak a Barents-tengerben. A hal ára még meredekebben emelkedhet ezzel a tilalommal – és akkor briteknek az étrendjüket drasztikusan meg kell változtatni.
  • Már most is gondok vannak a hagyományos brit gyorséttermeknél, hiszen a "Fish and Chips" jelentősen drágult 2022 óta az Oroszországból származó fehér halra vonatkozó szankciók bevezetése miatt. A Barents-tenger lezárása viszont sokkal problémásabb lenne: hiányhoz és élelmiszerválsághoz vezethet.
  • Oroszország aranytartalékának nagysága az év elején megegyezett az egy évvel korábbival, de jóval többet ért – közölte az orosz jegybank. Az ország aranytartaléka 75 millió uncia volt az idei év elején, ugyanúgy, mint a múlt év elején. Az aranytartalék értéke 155,9 milliárd dollár volt 2024 elején.
  • Az orosz ellenőrzés alá került zaporizzsjai atomerőművet ismét körbeaknázták. A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség megfigyelő missziója aknákat fedezett fel a Zaporizzsjai Atomerőmű határán, a létesítmény belső és külső kerítése közötti pufferzónában.

Teljes adás: 

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!